Ексклюзиви
неділя, 31 серпня 2008 12:28

Причини можливої війни між Росією і Україною і методи її уникнення

Причини можливої війни між Росією і Україною і методи її уникнення
Після війни з Грузією за незалежність Абхазії і Південної Осетії Росія буде вимушена боротися за Україну. Як заявив в інтерв"ю кореспондентові РІА "Новий Регион", філософ, лідер Міжнародного євразійського руху Олександр Дугін, в України є один шанс уникнути війни: якщо лише лідер Партії Регіонів Віктор Янукович зважиться зробити переворот в Києві і відправити за грати президента Віктора Ющенка.

На думку Дугіна, "Грузія може стати капканом і пасткою, якщо Росія зараз не повторить те, що зараз відбувається в Грузії і в Києві".  

"Якщо ми це залишимо лише в рамках Грузії, Україна швидко підпише План дій про членство в НАТО, займе жорстку антиросійську лінію, яку зараз проводить Ющенко, і ми (Росія) можемо втратити Україну. Потім її доведеться із зубами розчленовувати, рвати на частини кров"ю. Тому зараз треба брати Україну терміново. Або ми мирно розділимося, в що я не дуже вірю, або – війна ", – заявив Олександр Дугін в інтерв"ю "Новому Регіону".

На думку Олександра Дугіна, "самий час українцям взятися за зброю, і відстояти свою свободу і незалежність і той позаблоковий статус, який закріплений на референдумі України в конституції".

"Я думаю, в Україні буде громадянська війна. Росія захищатиме своїх громадян. У Грузії була по суті громадянська війна, Грузія напала на Осетію, осетини були нашими друзями, ми їм допомогли, щоб їх не знищили. І Україна ввергнеться в хаос громадянської війни. Сам Ющенко не здасться", – прогнозує Дугін.

На його думку, єдино можливим результатом війни стане перемога східних українців над Сходом, а західних – над Заходом. "Я не думаю, що Росії потрібно брати, що їй не належить. Потрібно навчитися освоювати і захоплювати лише ті землі, які ми можемо переварити, і де живуть наші люди. Поляки – абсолютно не наші люди. Якщо в западенців інші погляди на своє місце в історії, то заради Бога, навіщо вони нам потрібні? Ми маємо бути скромні і йти назустріч нашим друзям із західної України – вони ніколи не отримають всю Україну, і ніколи всю Україну не отримаємо ми", – вважає Олександр Дугін.

"Українцям насправді краще б з нами (Росією), але західні українці настільки активні і настільки відстояло своє небажання жити з нами, треба віддати їм належне, – міркує Олександр Дугін. – Я вважаю, що їм потрібно дати свободу. Їх треба відпустити з-під російського впливу до Європи. Я не думаю, що нам треба сунутися західніше Збруча ".

Олександр Дугін не вважає, що Україна повинна входити до складу Росії. "Україна може бути нам другом, як Білорусія, наприклад, а Ющенко і Тимошенко сповна можуть розташуватися в Львові і створити там свій уряд у вигнанні. Частину івано-франківської області, думаю, віддамо. Інша частина буде під Росією", – прогнозує він.

За словами Олександра Дугіна, Крим, безумовно, буде з Росією. "І кримські татари не будуть проти нас (Росії). Татари вже давно зрозуміли, що в помаранчевій українській державі у них вже жодних шансів немає, а з росіянами можна домовитися. Ми не будемо особливо їм перешкоджати – ми їм допомагатимемо. У нас є один Татарстан, буде – ще один ", – вважає Дугін.

У інтерв"ю "Новому Регіону" Олександр Дугін висловив думку, що війна в Україні може початися в найближчий час. "Я думаю, що війна може початися днями. Події розвиваються швидше, ніж я передбачав. Я думаю, що перенесення театру військових дій почнеться з півдня. Це питання зовсім близьке", – сказав він.

При цьому Олександр Дугін не виключає варіанту з переворотом в Києві. "Можливий варіант перевороту, якщо Партія Регіонів і Янукович зрозуміють, що сидіти на двох стільцях більше неможливо. Якщо він зараз заблокує Ющенка, і влаштує переворот – це шанс уникнути війни", – вважає Дугін.

Проте цей сценарій розвитку подій експерт вважає малоймовірним. "Я дивлюся, в Януковича дуже повільно рухаються думки, з такою швидкістю, неначе струм крізь гуму. Якби він був хоч трохи розумніший, він зараз вже вивів би своїх прибічників на скидання антиконституційного режиму Ющенка", – вважає Олександр Дугін.

За матеріалами NR2.
Зараз ви читаєте новину «Причини можливої війни між Росією і Україною і методи її уникнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути