неділя, 17 серпня 2008 11:17

Маккейн боїться, що нафтопровід в Грузії потрапить під контроль Росії

Лідер президентської гонки у республіканців сенатор Джон Маккейн виступив з попередженням про те, що Росія готова використовувати нафту і газ як "стратегічну зброю", і що США повинні бути стривожені безпекою міжнародного нафтопроводу Баку-Тбіліси-Джейхан, що проходить через Грузію.

"Росія володіє обширним нафтовим багатством, і її великий вплив на ринку нафти і газу став стратегічною зброєю, яку Росія готова застосувати", - сказав Маккейн в щотижневому передвиборному радіозверненні до американських виборців.

Підкресливши, що "Грузія знаходиться на стратегічному перехресті на Кавказі", сенатор нагадав, що "трубопровід Баку-Тбіліси-Джейхан, який транспортує нафту з Каспійського моря до точок на Заході, проходить по території Грузії".

"Якщо цей трубопровід буде зруйнований або потрапить під контроль Росії, енергетичні постачання до Європи стануть більш вразливими перед впливом Росії", - попередив кандидат в президенти США.

При цьому він підкреслив, що дії Росії в Грузії можуть мати негативний для Заходу ефект на світових ринках нафти і газу, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Маккейн боїться, що нафтопровід в Грузії потрапить під контроль Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути