Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 16:22

Лейбористи готові відсторонити Гордона Брауна від керівництва партією

Лейбористи готові відсторонити Гордона Брауна від керівництва партією

Більше 30 членів британського парламенту, які представляють правлячу Лейбористську партію, має намір звернутися до кабінету міністрів із закликом ініціювати відставку Гордона Брауна з поста лідера партії, пише газета The Daily Telegraph.

Претензії лейбористів до свого лідера, який займає пост прем"єр-міністра, пов"язані з нещодавніми невдачами партії на виборах, зокрема, на довиборах до парламенту в Глазго. Це шотландське місто раніше традиційно голосувало за лейбористів, проте 24 липня кандидат від правлячої партії програв там представникові Шотландської національної партії. Крім того, опитування громадської думки показують, що рівень підтримки Лейбористської партії надзвичайно низький. При цьому рейтинг підтримки опозиційної Консервативної партії та її лідера Девіда Камерона стабільно росте.

Члени парламенту на умовах анонімності заявили The Telegraph, що сподіваються на підтримку міністрів, але готові діяти і самостійно. Багато хто з них вважав за краще б перенести обговорення питання про лідерство в партії на наступну сесію парламенту.

Втрата лідерства в Лейбористській партії означатиме автоматичну відставку Гордона Брауна з поста прем"єр-міністра. Серед найбільш реальних претендентів на його пост називають міністра закордонних справ Девіда Мілібенда, а також міністра юстиції Джека Стро, проте останній вже виступив на підтримку Брауна, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лейбористи готові відсторонити Гордона Брауна від керівництва партією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути