Ексклюзиви
понеділок, 28 липня 2008 08:48

Варфоломій І вітає об"єднувальні тенденції в українському православ`ї

Візит Вселенського Патріарха Варфоломія І - це початок і важливий поштовх для єднання для єднання українських церков і віруючих сказав Президент України Віктор Ющенко після фінальної зустрічі в рамках візиту Варфоломія І до України.

"Я радий, що Патріарх підтримує прагнення нашого народу мати власну національну Помісну церкву. Таке прагнення відповідає усім принципам і національного, і державного, і, безумовно, церковного життя", - сказав Віктор Ющенко. На його переконання, візит Патріарха і святкування 1020-тої річниці хрещення України-Русі стали спільним світлим святом.

Президент подякував Патріархові за історичний духовний візит до України і висловив сподівання, що віднині зусилля Його Всесвятості будуть вельми плідними для об`єднання українських віруючих і підтримання злагоди у світовому християнстві, зазначає прес-служба Президента.

Глава держави вкотре висловив упевненість у тому, що прагнення до єдиної помісної національної церкви буде неминуче реалізоване і це відбудеться в осяжній перспективі. "Цьому сприятиме благословення Патріарха Варфоломія, яке він дав нашому народові", - сказав Президент.

Зі свого боку, Варфоломій І запевнив у тому, що Константинопольський патріархат вітає об`єднавчі тенденції в українському православ`ї.

"Саме тому, що ми є представниками Матері-Церкви, нас турбують ваші перспективи і ваше майбутнє. Ми зацікавлені в єдиній українській церкві, оскільки в цьому полягає інтерес православ`я і у цьому зацікавлений український народ", - сказав він. При цьому він наголосив, що Вселенський патріархат є гарантом єдинства православ`я.

Патріарх подякував Президентові України за запрошення здійснити цей візит, який дав можливість спільно відзначити 1020-ту річницю хрещення Київської Русі та познайомитися з Україною.

Зараз ви читаєте новину «Варфоломій І вітає об"єднувальні тенденції в українському православ`ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути