Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 16:16

20% українців вважають, що політична криза триватиме завжди

20% українців вважають, що політична криза триватиме завжди
Близько 30% українців вважають, що сьогоднішня політична криза триватиме до наступних виборів Президента України, які мають відбутися у 2009 році. П"ята частина опитаних "Першою рейтинговою системою" респондентів переконані у тому, що криза триватиме завжди. Кожен сьомий сподівається, що кризу вирішить нова коаліція з новим урядом. Майже по 10% розраховують на позачергові президентські та парламентські вибори відповідно.

Жінки, найвірогідніше, дивляться на сьогоднішню ситуацію більш песимістично. Вони частіше за чоловіків зазначали, що криза у державі триватиме завжди. Зате чоловіки покладають значно більше надій на створення нової коаліції та формування нового уряду.

Респонденти у вікових групах від 40 до 60 частіше за інших відзначали, що криза розв"яжеться з черговими президентськими виборами. Молодь до 30 років і найстарші громадяни, очевидно, більше за інших переконані у тому, що криза триватиме завжди.

Дослідження проводилося 26-30 червня 2008 року.

Тип дослідження: опитування населення методом телефонного інтерв"ю за місцем проживання респондентів.

Регіон: Київ, Донецьк, Дніпропетровськ, Одеса, Львів.

Вибірка: 994 респонденти віком 18+. Київ (197 респондентів), Донецьк (195), Дніпропетровськ (201), Одеса (201), Львів (200).

Статистична похибка не перевищує 3,2%. (Повний текст новини на RATE-1)

Натомість аналогічне опитування, проведене на сайті "Газети по-українськи" (1499 респондентів), дало дещо інші результати. Рекордна кількість респондентів - 39% - вважають, що політична криза триватиме завжди.

На думку 8% респондентів політична криза закінчиться створенням нової коаліції і формуванням нового уряду, стільки ж покладає надії на позачергові парламентські вибори. В те що криза закінчиться позачерговими виборами Президента вірить тільки 6%. В той же час 25 % переконані, що криза триватиме до наступних виборів Президента у  2010 році.

Зараз ви читаєте новину «20% українців вважають, що політична криза триватиме завжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути