Ексклюзиви
середа, 16 липня 2008 10:02

Протести паралізували столицю Аргентини

Близько 400 тисяч учасників двох альтернативних мітингів, які виступають як на підтримку, так і проти економічної політики уряду, паралізували у вівторок столицю Аргентини.

У другій половині дня не працювали практично всі установи, рух в центрі міста був повністю перекритий.

У "супервівторок", як його вже охрестили місцеві ЗМІ, в Буенос-Айрес прибули представники всіх провінцій. Маніфестації пройшли напередодні наміченого на середу вирішального голосування в Сенаті, що має схвалити або відхилити законопроект про "плаваючі" податки для аграріїв.

На думку аргентинського керівництва, податки на експорт сільгосппродукції повинні рости одночасно зі зростанням цін на неї на зовнішньому ринку. Проти цього категорично виступають сільгоспвиробники, які вважають, що подібні заходи ведуть до "конфіскації" у них додаткових 2,4 мільярда доларів на рік. Конфлікт між урядом і аграріями вже чотири місяці лихоманить всю країну.

Уряд не йде на поступки, вважаючи, що збільшення податку на експорт сприятиме задоволенню внутрішніх потреб в сільськогосподарській продукції за відповідними (нижче світових, що стрімко зростають) цінами. На його думку, йдеться про принципову модель розвитку держави і розподіл доходів на користь всіх аргентинців.

На сьогодні загальні втрати від страйку вже склали 1,5 мільярда доларів, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Протести паралізували столицю Аргентини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути