неділя, 13 липня 2008 11:57

Затримали винуватців бійки з моряками у Севастополі

Затримали винуватців бійки з моряками у Севастополі

Міліція затримала 3 жителів Севастополя, які підозрюються у тому, що 5 липня брали участь у сутичках з українськими військовослужбовцями на Графській пристані.

Про це повідомив начальник Управління Міністерства внутрішніх справ у Севастополі, генерал-майор міліції Валерій Пєтухов на зустрічі з журналістами, що відбулася 10 липня в УМВС Севастополя.

За його словами, 5 липня за фактом порушення громадського порядку слідчими було порушено кримінальну справу за звинуваченнями у хуліганстві.

Пєтухов повідомив, що у рамках розслідування кримінальної справи 7-го липня було затримано 2 підозрюваних - Дмитра Соловйова (1989 року народження) й Олександра Короваєва (1960 року народження), а 9 липня було затримано третього підозрюваного - Анатолія Марету (1969 року народження).

"Всі вони активні учасники злочинних подій пов"язаних із вчиненням грубого хуліганства, яке виражається у заподіянні побоїв військовослужбовцям, заподіянні тілесних ушкоджень", - сказав начальник міліції.

Він також повідомив, що зараз вирішується питання про притягнення до відповідальності і тих осіб, які підштовхнули підозрюваних до здійснення протиправних дій, зокрема і депутатів місцевих рад.

На питання, чи правомірними були дії військовослужбовців Військово-морських сил на Графській пристані 5 липня, Пєтухов повідомив, що це питання розслідує військова прокуратура Севастопольського гарнізону.

Як повідомив представник ЦЗГ УМВС Севастополя, 11 липня одного з демонстрантів, затриманих у Севастополі за хуліганські дії на Графській пристані, Анатолія Марету випущено на волю.

Троє інших затриманих залишаються під вартою - Дмитро Соловйов до 15 липня, й Олександр Короваєв - до 17 липня.

Лідер Севастопольської міської організації Прогресивної Соціалістичної Партії України Євгеній Дубовик повідомив, що за звільненого Марету було внесено заставу 16 тис. гривень.

5 липня у Севастополі сталися сутички між прихильниками партії "Російський блок", Блоку Наталії Вітренко та громадської організації "Російська община Севастополя" з військовослужбовцями українського гарнізону, які встановлювали на стіні нижнього причалу Графської пристані меморіальну дошку на честь 90-річчя підйому українських прапорів на кораблях російського імперського Чорноморського флоту у 1918 році.

Демонстранти прорвали оточення військових, зірвали зі стіни Графської пристані пам"ятну дошку і кинули її у море, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Затримали винуватців бійки з моряками у Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути