Ексклюзиви
понеділок, 07 липня 2008 10:53

Лідери G8 обговорюють розвиток Африки

Лідери G8 обговорюють розвиток Африки
Лідери "великої вісімки" приступили до обговорення основного питання першого дня саміту - сприяння розвитку Африки.

Засідання, в якому, окрім лідерів G8, беруть участь глави Алжиру, Гани, Нігерії, Сенегалу, Танзанії, Ефіопії, ПАР і керівники міжнародних організацій, відкрилося в залі "Віндзор" однойменного готелю. Перед засіданням пройшов робочий сніданок лідерів "вісімки" з главами африканських держав і церемонія фотографування на тлі фонтану, розташованого в холі готелю. За протоколом поряд з президентом Росії на фото опинився президент Алжиру.

На відміну від минулих самітів, коли зустрічі "вісімки" проходили за круглими столами, сьогодні глави держав зібралися за довгим прямокутним столом. Президент Нігерії став єдиним африканським лідером, який віддав перевагу традиційному національному одягу над діловим костюмом.

Після британського головування в G8 в 2005 році, коли було ухвалено безпрецедентне рішення надати допомогу бідним африканським країнам у розмірі 10 мільярдів доларів, тема сприяння розвитку Африки в тому або іншому вигляді присутня на кожному саміті.

Цього року африканським партнерам не варто чекати серйозних фінансових вливань.

"Розмова торкнеться контролю ефективності вкладення коштів, що виділяються. Для G8 важливо, щоб африканські країни брали на себе відповідальність за виконання своїх зобов"язань з модернізації економіки, а також з програм розвитку", - сказав помічник президента РФ, російський шерпа Аркадій Дворкович.

Він нагадав, що Росія виділяє значні кошти на розвиток Африки і не має наміру від цього відмовлятися. "У 2007 році нами було виділено 200 мільйонів доларів. Гроші ж, передбачені нашими зобов"язаннями в рамках G8, закладені в проект трирічного бюджету", - сказав Дворкович, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Лідери G8 обговорюють розвиток Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути