Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 16:55

Віктор Зубков очолив "Газпром"

Віктор Зубков очолив "Газпром"
Колишній прем"єр-міністр Росії Віктор Зубков на річних зборах акціонерів "Газпрому" був обраний головою ради директорів газової монополії, повідомляє РІА Новини. Раніше цей пост займав Дмитро Медведєв, що став в травні 2008 року президентом Росії. З травня по червень обов"язки голови ради директорів виконував Олексій Міллер, керівник правління компанії. Він стане заступником Зубкова в раді, відзначає "Інтерфакс".

Недавно деякі ЗМІ повідомляли про те, що саме Зубков очолить раду директорів найбільшої російської компанії. Ці відомості частково підтвердилися, коли колишній прем"єр-міністр увійшов до списку кандидатів в раду директорів "Газпрому".

У складі ради директорів компанії відбулася і інша зміна. Колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі Германа Грефа змінила Ельвіра Набіулліна, нинішній керівник Мінекономрозвитку.

"Газпром" входить в п"ятірку найбільших компаній світу по ринковій капіталізації. Він спеціалізується не тільки на добуванні газу, але і на доставці його споживачам, у тому числі і за кордоном. Оскільки більше 50 відсотків акцій компанії належить державі, в своїх контрактах "Газпром" керується не тільки економічними, але і політичними мотивами. Зокрема, російська монополія продає газ усередині країни набагато дешевше, ніж своїм зарубіжним партнерам, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Зубков очолив "Газпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути