пʼятниця, 27 червня 2008 14:29

Українські легкоатлети виграли п"ять нагород у Словенії

Українські легкоатлети виграли п"ять нагород у Словенії

Літній легкоатлетичний сезон набирає все більше обертів. Сьогодні у французькому Ліллі Сергій Демидюк вийде на дистанцію 110 метрів з бар"єрами на змаганнях Meeting Lille Metropole. Компанію йому складе світовий рекордсмен кубинець Дайрон Роблес. У стрибках з жердиною змагатимуться Денис Юрченко та Максим Мазурик. Найсерйознішими їхніми конкурентами у Франції будуть німці Бьоргелінг та Штрауб та росіянин Кучеряну. Іван Гешко змагатиметься на дистанції 1500 метрів. Також тут бігтиме і француз Меді Баала.

Цікавою може бути боротьба на 100-метрівці між Кімом Коллінзом з Сент-Кітс і Невіс та британцями Марлоном Девонішем і Крейгом Піккерінгом.

Не менший інтерес викликає і жіноча стометрівка, де побіжать олімпійська чемпіонка з Білорусі Юлія Нестеренко, бельгійка Кім Гевар та француженка Крістін Аарон.

У змаганнях жінок Україну представлятиме Ольга Саладуха у потрійному стрибку. Разом з нею у сектор вийде чемпіонка світу, кубинка Ярхеліс Савін"є.

Вчора ж частина українських атлетів змагалася у Словенії. Андрій Проценко переміг у стрибках у висоту (2,28 метрів). 25 червня росіянин Ярослав Рибаков встановив найкращий результат сезону в Європі (2,33 метри), перемігши на міжнародному турнірі зі стрибків у висоту в Угорщині. До повторення найкращого результату сезону у світі йому не вистачило трьох сантиметрів.

Андрій Семенов штовхнув ядро на 19,63 метри і завершив змагання на другому місці. До перемоги йому не вистачило 14 сантиметрів. 19,78 м - такий результат, показаний словенцем Мірославом Водовніком.

Другою фінішувала Зоя Гладун на 800-метрівці (2:00.86 хвилини). Переможниця Ваня Перішіч з Хорватії випередила її менше, ніж на секунду. (2:00.21 хв). Така ж позиція у Наталії Пигиди на 200-метрівці (23.10 секунд). Виграла Ізабель Леруа з ПАР (23,03 с).

У стрибках у довжину Андрій Макарчев став третім (7,79 метрів). Стрибків за вісім метрів глядачі вчора не дочекалися. Джеймс Бекфорд з Ямайки переміг з результатом 7,95.

Наталія Забровська фінішувала четвертою на дистанції 100 метрів з бар"єрами (13,45 секунд).

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Українські легкоатлети виграли п"ять нагород у Словенії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути