Ексклюзиви
неділя, 08 червня 2008 14:10

Вибух у Єнакієвому – найбільший в історії України

Вибух у Єнакієвому – найбільший в історії України

Перший віце-прем`єр, керівник урядової комісії з розслідуванню причин аварії на шахті імені Карла Маркса Олександр Турчинов не виключає, що цю шахту буде закрито.

Про це Турчинов повідомив у неділю на брифінгу в Кабінеті міністрів.

"Точніший висновок буде зроблений на місці, але вже зараз можна сказати, що навряд ця шахта працюватиме надалі", - сказав він.

Перший віце-прем`єр відзначив, що на шахті імені Карла Маркса в Єнакієвому Донецької області стався вибух такого масштабу, аналогів якому не було за весь час існування вуглевидобувної промисловості України.

"За попередньою інформацією, стався потужний викид породи і шахтного газу. Потужність вибуху була такою, що постраждали не лише шахта і забої, а й наземні споруди", - додав він.

За словами першого віце-прем`єра, в результаті вибуху постраждали троє людей, які перебували в наземних спорудах шахти. З травмами їх госпіталізовано до медичних установ. Турчинов повідомив також, що поки що немає інформації про 37 гірників, які перебувають під землею.

Водночас президент Віктор Ющенко просить уряд розробити та затвердити комплексний план заходів з ліквідації наслідків аварії.

Як повідомляє прес-служба президента, у листі до прем"єра Юлії Тимошенко він просить виділити кошти для надання матеріальної допомоги родинам загиблих шахтарів та потерпілим; розробити та затвердити комплексний план заходів з ліквідації наслідків аварії; за результатами розслідування причин аварії вжити передбачених законом заходів щодо притягнення винних осіб до відповідальності, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Вибух у Єнакієвому – найбільший в історії України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути