субота, 31 травня 2008 12:50

Негативні заяви російських політиків сприяють підтримці України в ЄС

Негативні заяви російських політиків сприяють підтримці України в ЄС

Представник України при ЄС, посол Андрій Веселовський заявляє, що Україна фактично отримала політичну підтримку ЄС у відповідь на негативні заяви Росії.

Про це він сказав журналістам, коментуючи підсумки засідання Україна – Трійка ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке відбулося 22 травня в Любляні.

"Можна сказати, що ми маємо політичну підтримку ЄС", - зазначив він.

Веселовський повідомив, що під час засідання європейська сторона сама порушила це питання, висловивши стурбованість окремими заявами російських політиків, які фактично піддавали сумніву територіальну цілісність України.

"Представники ЄС одразу сказали: "Ми знаємо про ті заяви, які лунали. Ми знаємо про те, що окремі урядовці російські приїздять і піддають сумніву вашу територіальну цілісність, ми стривожені цим, і ми, безперечно, будемо робити певні висновки з цього і, відповідно, вести мову з нашими російськими колегами. Ми вважаємо, що це неправильно", - розповів Веселовський.

Як повідомлялося, останнім часом з боку російських політиків неодноразово лунали заяви про можливість продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Севастополі й після 2017 року, а мер Москви Юрій Лужков, виступаючи у Севастополі, заявив, що питання приналежності Криму Україні ще потребує вирішення, після чого СБУ заборонила йому в"їзд до України, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Негативні заяви російських політиків сприяють підтримці України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути