четвер, 29 травня 2008 10:47

У Канаді Голодомор визнали геноцидом

У Канаді Голодомор визнали геноцидом
Палата громад (нижня палата) парламенту Канади визнала Голодомор в Україні в 1932-1933 роках актом геноциду. Відповідне рішення ухвалила канадські парламентарії 27 травня.

Депутати внесли зміни в прийнятий в жовтні 2007 року документ, що встановлює в державі пам"ятний день українського Голодомору.

Цими змінами депутати визначили Голодомор 1932-1933 як акт геноциду, що був навмисно запланований і призвів до мільйонів смертей.

Крім того, в резолюції наголошується, що примусова колективізація при правлінні Йосипа Сталіна також викликала смерть мільйонів представників інших етнічних груп в СРСР. Канада засудила цей геноцид. Депутати ухвалили цю резолюцію в цілому.

Раніше президент Віктор Ющенко закликав світових правозахисників сприяти визнанню Голодомору в Україні 1932-33 років актом геноциду українського народу В 2006 році Верховна рада визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу.

Внаслідок Голодомору 1932-1933 років, за різними оцінками, загинуло від 3 до 7 мільйонів осіб.

За матеріалами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «У Канаді Голодомор визнали геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути