Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 18:48

Президентом прем"єр-ліги став Віталій Данилов

Президентом прем"єр-ліги став Віталій Данилов
Сьогодні у готелі "Київ" зібралися власники вищолігових футбольних клубів. Вони мали дати остаточну відповідь на те чи проводитиме чемпіонат 2008/09.

За 10 хвилин до початку на чорному "мерседесі" приїжджає президент київського "Динамо" Ігор Суркіс, 49 років.

- Треба сьогодні уже щось вирішити, - каже журналістам. - Невдовзі уже чемпіонат треба розпочинати, а ніхто нічого не знає: чи буде суперкубок, коли розпочинати чемпіонат. Якщо немає кандидатури президента прем"єр-ліги, треба призначити виконувача обов"язки. Але маємо вийти з цих дверей і сказати, що ми щось створили.

Під"їжджає власник "Дніпра" Ігор Коломойський, 44 роки.

- Що, невже я запізнився? - дивується. - Чи буде сьогоднішнє зібрання останнім? Цього ніхто не знає. Головне, щоб настрій після зустрічі був кращим, ніж перед нею.

На перше подібне зібрання Коломойський приїхав у спортивній формі та кросівках. Тепер він у темно-синьо-костюмі та сорочці без краватки. Запитую, чому він так офіційно.

- Так я ж тоді з аеропорту їхав, а тепер - з дому.

Президент Національної федерації футболу Григорій Суркіс, 58 років, спізнюється на 2 хвилини. Він виходить з "мерседесу", яким сам же і керує.

- Ноу комментс, - відповідає на прохання про інтерв"ю. - Усе після зустрічі.

Суркіс-старший перший залишає зібрання після його початку. Виходить через півтори години. Випадкові перехожі, побачивши президента ФФУ, зупиняються і слухають його.

- Рішення щодо прем"єр-ліги прийняте, - повідомляє Григорій Михайлович. - Технічні питання зараз ще обговорюються власниками клубів. У наступному чемпіонаті гратимуть 16 команд: 14 з тих, хто грав у минулому турнірі, та 2 дебютанти.

Я скажу, що ніхто з Федерації футболу у прем"єр-лізі не працюватиме.

Чому Григорій Суркіс раніше за інших залишив зустріч?

- У нього були справи, - пояснює згодом брат президента Федерації Ігор. Президенти з"являються через дві з половиною години. - Суть питання Григорій вхопив.

Власник "Шахтаря" Ринат Ахметов, 41 рік, повідомляє, що виконуючим обов"язки президента прем"єр-ліги обрано власника ФК "Харків" Віталія Данилова.

- Я не голосував за нього, бо Данилов має відношення до однієї з команд. Інша кандидатура - Равіль Сафіуллін. Я і його не підтримав, бо Равіля Сафовича пов"язують з "Шахтарем". Недаремно: він свого часу провів велику роботу в нашому клубі.

На запитання про свою кандидатуру щодо президента прем"єр-ліги, Ахметов відповідає коротко і невизначено:

- Професіонал, а національність значення не має.

Запитую Ахметова про вступний внесок до нової організації.

- Скільки треба, стільки і заплатимо, - відповідає мільярдер.

Президент "Шахтаря" від"їжджає. Ігор Суркіс та Коломойський про щось розмовляють між собою та говорять по мобільному телефону. У кількох метрах від них Віталій Данилов.

- Вибори повноцінного президента прем"єр-ліги призначено на 15 липня. Того ж дня відбудеться матч на суперкубок між "Шахтарем" та "Динамо". Він пройде у Полтаві, яка виграла це право у Харкова. Чемпіонат стартує десь наприкінці липня.

Данилов каже, що орієнтовний вступний внесок до прем"єр-ліги - 5 млн. Гривень.

Запитую у власника "Арсеналу" Вадима Рабиновича, 54 роки, де гратиме "Арсенал" наступного чемпіонату.

- Реконструкція "Олімпійського" почнеться у жовтні. До того часу домашні матчі проводитиме там. А потім президент "Динамо" Ігор Суркіс пообіцяв нам у оренду динамівський стадіон.

"Газета по-українськи"



Зараз ви читаєте новину «Президентом прем"єр-ліги став Віталій Данилов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути