Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 14:45

Тимошенко не підтримає Ющенка на президентських виборах

Тимошенко не підтримає Ющенка на президентських виборах
Прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила про те, що на майбутніх президентських виборах не підтримає кандидатуру Президента України Віктора Ющенка.

"Ми під тиском Президента і заради нашої демократичної коаліції проголосували за закон про Кабінет міністрів, який дає надзвичайні повноваження Секретаріату Президента і Раді національної безпеки", заявила в інтерв"ю Російському Newsweek Тимошенко.

"Але почали тягати на допити в прокуратуру чиновників, представників казначейства, членів уряду, у тому числі і керівників Фонду держмайно, які не стало на корупційні рейки. Цих людей і їх сім"ї просто замордували за дорученням президента", підкреслила Тимошенко.

На питання про те, чи можна стверджувати, що після подій останніх днів відношення Тимошенко з Ющенком вже пройшли точку неповернення, прем"єр заявила, що не хотіла б робити такі висновки.

"Ми все одно намагатимемося зберегти демократичну коаліцію, тому що на даний момент іншої альтернативи немає", заявила Тимошенко.

У зв"язку з цим, на питання про те, чи готова Тимошенко все-таки підтримати на майбутніх президентських виборах Віктора Ющенка, прем"єр заявила: "Ні. Я б так не трактувала мої слова".

"Мене дуже дивує, що той демократичний Президент, якого весь народ, вся наша демократична команда, у тому числі і я, практично на руках внесли на пост Президента, сьогодні порушує проти нас кримінальні справи. Він фактично репресує свою команду! Репресує за те, що ми почали реальну боротьбу проти корупції! Мені боляче, що так робить Президент", додала лідер БЮТ.

Нагадаємо, сьогодні лідер Української соціал-демократичної партії, яка входить в Блок Юлії Тимошенко, Євген Корнійчук ініціює проведення попередніх виборів - праймеріз - для визначення кандидатури від коаліції на вибори Президента.

У свою чергу радник прем"єр-міністра Олег Медвєдєв заявив, що між Президентом України Віктором Ющенком і Партією регіонів існує неформальна коаліція.

Раніше Тимошенко неодноразово заявляла, що підтримає кандидатуру Віктора Ющенка на виборах Президента в 2009 році.

Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не підтримає Ющенка на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути