вівторок, 27 травня 2008 14:00

Опозиція Грузії створює свій "альтернативний уряд"

Об"єднана грузинська опозиція почала організовувати комітети і підбирати кадрів для так званого "альтернативного парламенту". Як відомо такий уряд створюється через недовіру опозиції до результатів парламентських виборів.

Про це розповіла журналістам член опозиційної коаліції від партії "Нові праві" Манана Начкебія.

Нагадаємо, що згідно попереднім даним ЦВК, за підсумками виборів правляча партія "Єдиний національний рух" в парламенті нового скликання отримує 120 мандатів - конституційна більшість, опозиції залишаються всього 30 мандатів.

Напередодні опозиція, незадоволена підсумками виборів, що пройшли 21 травня, заявила про те, що збирається створити альтернативний парламент, а також організувала вчора, 26 травня, мітинг.

За словами Начкебія, "альтернативний парламент розміститься в будівлі нашої партії "Нові праві".

"Ми відстежуватимемо роботу грузинського парламенту, розглядатимемо законопроекти і проекти бюджетів, - підкреслила вона. - Ми не дозволимо правлячій партії сидіти в парламенті і робити все, що їм надумається".

Також вона повідомила, що в найближчий день грузинська опозиція вирішить кадрові питання, створить комітети так званого "альтернативного парламенту" і обере їх голів.

За словами Начкебія, робота "альтернативного парламенту" буде висвітлюватися журналістами, для яких в залі засідань будуть спеціальні місця.

Слід зазначити, що з ідеєю "альтернативного парламенту" не згоден один з активних членів опозиційного об"єднання Паата Давітая, який очолює партію "Ми самі". Він вважає таку ідею контрпродуктивною і небезпечною для країни. З цієї причини він залишив ряди опозиційної коаліції.

Як відомо, всього в парламенті Грузії 150 депутатів, з них 75 за партійним списком і стільки ж за мажоритарною системою.

Опозиційні партії і блоки, що увійшли до парламенту Грузії нового скликання, відмовилися працювати в найвищому законодавчому органі і вимагають від президента Михайла Саакашвілі анулювання підсумків травневих виборів і призначення нових. Опозиція вважає офіційні підсумки парламентських виборів сфальсифікованими, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція Грузії створює свій "альтернативний уряд"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути