Ексклюзиви
понеділок, 12 травня 2008 13:41

У Росії призначений новий уряд

У Росії призначений новий уряд
Президент РФ Дмитро Медведєв підписав указ про склад нового уряду Росії. Представляючи нових членів кабміну прем"єр-міністр Росії Володимир Путін заявив, що тепер в уряді РФ буде сім віце-прем"єрів, з них два перших.

Першими віце-прем"єрами призначені екс-глава уряду Віктор Зубков і екс-помічник президента РФ Ігор Шувалов. Пост віце-прем"єра зберегли Олександр Жуков і Олексій Кудрін, що також є головою Мінфіну. Сергій Іванов, що займав пост першого віце-прем"єра в попередньому уряді, в цьому став віце-прем"єром.

Також пости віце-прем"єрів отримали колишній заступник керівника адміністрації президента РФ Ігор Сечин і екс-голова адміністрації президента РФ Сергій Собянін (керівник апарату) .

Міністром юстиції РФ призначений повноважний представник президента РФ в Приволзькому федеральному окрузі Олександр Коновалов.

Згідно з новою структурою кабміну, Мінпроменерго розділений на два міністерства - Міненерго і Мінпромисловості. Міністром промисловості РФ призначений Віктор Христенко, міністром енергетики РФ - екс-президент ЗАТ "Атомстройекспорт" Сергій Шматко.

Мінінформзвязку РФ перетворене в Міністерство зв"язку і масових комунікацій. Міністром зв"язку і масових комунікацій РФ призначений Ігор Щегольов, міністром культури - Олександр Авдєєв.

Із старого складу уряду до нового кабінету не увійшли віце-прем"єр РФ Сергій Наришкин, міністр зв"язку РФ Леонід Рейман і міністр культури Олександр Соколов.

Що стосується структурних змін, то в Росії створено нове федеральне агентство - у справах СНД. Крім того, в країні з"явилося Міністерство спорту, туризму і молодіжної політики. Очолить його Віталій Мутко, що раніше займав пост голови Російського футбольного союзу (РФС), повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «У Росії призначений новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути