середа, 07 травня 2008 11:07

Україна не виганятиме російський флот з Криму через загублену ракету

Випадок із авіаційною торпедою не буде підставою для виведення Чорноморського флоту Росії з Криму, заявив представник МЗС України Василь Кирилич.

Він зазначив, що Україна суворо дотримується двосторонньої угоди, в якій передбачено, що російський флот перебуватиме на українській території до 2017 року, передає Радіо "Свобода".

26 квітня поблизу села Привітне Алуштинського району Криму українські прикордонники знайшли авіаційну протичовнову ракету-торпеду, яку, як з"ясувалось згодом, "загубили" російські моряки.

Міністерство закордонних справ України вручило російській стороні ноту протесту у зв"язку з випробуванням Чорноморським флотом Росії цієї ракети на території України.

В МЗС заявили, що проведення випробування такої ракети суперечить угоді від 1997 року про статус та умови перебування Чорноморського флоту на території України.

Тим часом, командування Військово-морського флоту Росії заявило, що не губило в Криму бойової ракети, а об"єкт, виявлений українською стороною, є звичайною капсулою без вибухової речовини, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна не виганятиме російський флот з Криму через загублену ракету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути