Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 15:42

Інша коаліція можлива. Але в новій Раді - Томенко

Інша коаліція можлива. Але в новій Раді - Томенко
Створення нової коаліції можливе лише у новому парламенті, заявляє заступник лідера Блоку Юлії Тимошенко Микола Томенко.

"Нова коаліція можлива лише в новому парламенті", - сказав Томенко на прес-конференції в четвер, відповідаючи на питання про те, чи можливе переформатування парламентської більшості у Верховній Раді 6-го скликання.

"Ще вчора увечері в "Нашій Україні" не було 37 осіб, які могли б проголосувати за нову коаліцію", - сказав він.

Депутат підкреслив, що БЮТ "не збирався, не збирається і не збиратиметься" формувати нову коаліцію в парламенті.

При цьому він розкритикував звинувачення на адресу фракції БЮТ, яка по низці законопроектів голосувала спільно з фракцією Партії регіонів.

За його словами, якщо у Верховній Раді розглядатимуться питання, що захищають національні інтереси України, фракція БЮТ буде готова голосувати "з ким завгодно". "Але ніякої нової коаліції БЮТ, звичайно, не створюватиме", - підкреслив він.

Томенко назвав ситуацію в парламенті дуже непростою. На його думку, для створення нової коаліції, ймовірно, необхідно, щоб до парламенту потрапили нові політичні сили. "Або в нашій Україні станеться щось страшне і знайдеться більшість, яка скаже, що готова створювати коаліцію", - сказав він, відзначивши, що фракція комуністів чітко заявила, що не погодиться увійти до складу коаліції, в якій буде фракція НУ-НС.

За словами Томенка, для створення коаліції у форматі Партія регіонів - Блок Литвина - "Наша Україна" всі депутати цих фракцій повинні увійти до складу такої коаліції. При цьому за його словами, йому відома позиція депутатів групи "Народна самооборона" у фракції НУ-НС і ряду інших депутатів, які заявляють про те, що не увійдуть до такої коаліції, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Інша коаліція можлива. Але в новій Раді - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути