Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 08:13

США, Велика Британія, ФРН та Франція підтримали Грузію

США, Великобританія, ФРН та Франція прийняли поза рамками ООН спільне комюніке, в якому висловили заклопотаність у зв"язку з рішенням Росії надати наочну допомогу населенню Абхазії і Південної Осетії.

Про комюніке розповів глава МЗС Грузії Давид Бакрадзе, виступаючи перед журналістами після завершення засідання РБ ООН, присвяченого ситуації в Південній Осетії і Абхазії.

За словами грузинського міністра закордонних справ, в заяві висловлюється заклопотаність "останніми російськими ініціативами по встановленню офіційних зв"язків з органами фактичної влади в Абхазії і Південній Осетії без згоди уряду Грузії" і міститься заклик до Росії відкликати свої рішення або не виконувати їх. Комюніке, повідомив він, "наочно підтверджує обґрунтованість тих побоювань, які були у грузинської сторони".

Російські дипломатичні джерела, заявили, що РФ не була проінформована про підготовку і ухвалення такого комюніке.

Засідання РБ ООН, що відбулося в середу на прохання Грузії, яка звинуватила Росію в спробі анексувати її територію, завершилося без ухвалення яких-небудь підсумкових документів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «США, Велика Британія, ФРН та Франція підтримали Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути