Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 18:12

У православних християн почався Страсний тиждень

Сьогодні, 21 квітня, у православних християн починається Страсний тиждень - останній тиждень перед Великоднем, коли Церква згадує хресні страждання Ісуса Христа, повідомляє сайт "Української православної церкви".

Як відомо, в ці дні віруючі повинні дотримуватись суворого посту "заради Пристрастей Христових", яких Він зазнав за гріхи людства. Крім того, посиленим постом православні намагаються гідно підготувати себе до зустрічі Світлого Христова Воскресіння.

У Пристрасну седмицю всі дні називаються Великими унаслідок великих спогадів, що здійснюються Церквою. Це і чудеса, які створив Рятівник, і знаменита таємна вечеря, під час якої відбулась зрада Іудою, а також засудження Христа, Його зведення на голгофу і розп"яття, про яке віруючі згадують в Пристрасну П"ятницю - найскорботніший день християнського календаря.

Завершується Пристрасний тиждень після суботи - опівночі, коли віруючі вітають один одного радісним вигуком "Христос воскрес!", сповіщаючи настання головного християнського свята.

Нагадаємо, що вчора, 20 квітня, православні християни і греко-католики святкували Вхід Господній в Єрусалим. У народі це свято називають Вербною неділею, або на церковно-слов"янському - Тижнем Ваїй, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У православних християн почався Страсний тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути