Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 15:50

НУНС звинуватив Тимошенко у збереженні корупції

Партія "Народний союз "Наша Україна" (НСНУ) обурена заявами прем"єр-міністра Юлії Тимошенко про наміри уряду відмінити незалежне тестування знань випускників шкіл або зробити результати цього тестування необов"язковими.

Про це говориться у заяві НСНУ, підписаній лідером партії В"ячеславомКириленком, оприлюдненій на сайті блоку "Наша Україна - Народна самооборона" у понеділок.

"Атака на незалежне тестування може переслідувати одну мету - зберегти корупцію в системі освіти", - мовиться в заяві.

"Ми шкодуємо, що "в прагненні заручиться підтримкою тих сил, які відстоюють нинішню корумповану систему вступів до вузів, прем"єр-міністр опинилася поряд з нашими опонентами з Партії регіонів", - відзначає НСНУ.

НСНУ закликав Тимошенко усвідомити, що введення тестування є загальнонаціональним завданням, над реалізацією якого декілька років працювали десятки тисяч людей.

"Ми переконані, що ні президент України, ні Міністерство освіти і науки, ні демократична коаліція в парламенті не допустять відміни зовнішнього оцінювання знань випускників і багаторічна корупція при вступах до вузів буде подолана", - йдеться у заяві.

На засіданні уряду в середу, 23 квітня, за участю громадськості буде розглянуто питання про стан готовності до проведення якісного тестування в Україні. "Проводити експерименти на дітях я нікому не дозволю", - заявила Тимошенко.

Почесним президентом НСНУ є президент України Віктор Ющенко. Раніше він висловив здивування у зв"язку з позицією прем"єра щодо тестування і заявив, що зараз першочергове завдання Кабміну - забезпечити належне проведення тестування випускників шкіл, ише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «НУНС звинуватив Тимошенко у збереженні корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути