пʼятниця, 18 квітня 2008 13:46

Медведько знає, хто отруїв Ющенка

Генпрокурор Олександр Медведько заявляє про 5-6 фігурантів у справі про отруєння президента Віктора Ющенка у 2004 році, коли він ще був кандидатом у президенти.

Про це він сказав на брифінгу в Донецьку.

"Є 5-6 фігурантів, які, на нашу думку, причетні до цього страшного злочину", - заявив генпрокурор.

За його словами, пророблено величезний обсяг слідчо-оперативних дій.

"У цій кримінальній справі дуже багато нового. Ви знаєте, що була створена нова слідчо-оперативна група і, відверто кажучи, уже багато осіб, що займають високі посади, політики, м"яко кажучи, вони вже стогнуть від роботи цієї групи", - сказав Медведько.

Як відомо, Ющенко 5 вересня 2004 року зустрічався з керівництвом СБУ за вечерею на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка, після чого відчув зле і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку "Рудольфінерхаус".

Лікарі цього медзакладу заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п"ять днів до госпіталізації.

Пізніше було проведено низку експертиз. Повторна експертиза наприкінці травня минулого року підтвердила факт наявності діоксину в організмі Ющенка.

У лютому 2008 року представники ГПУ повідомили, що прокуратурі відомі місця й умови виготовлення діоксину, яким був отруєний президент, але про стадії розслідування справи говорити не стали, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Медведько знає, хто отруїв Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути