четвер, 10 квітня 2008 11:45

Рада відкрила Україні шлях до СОТ

Рада відкрила Україні шлях до СОТ

Верховна Рада прийняла Закон України "Про ратифікацію Протоколу про вступ України до СОТ".

За таке рішення проголосувало 411 народних депутатів  із 449 зареєстрованих (конституційний склад Ради - 450 депутатів).

У голосуванні не брали участь депутати фракції Компартії (27 парламентаріїв).

Парламент цим же рішення доручив Кабінету міністрів в місячний термін затвердити план дій з адаптації української економіки до умов СОТ.

Відповідно до пояснювальної записки до законопроекту про ратифікацію протоколу, членство України у СОТ передбачає сплату щорічного членського внеску до бюджету СОТ, розмір якого визначається на підставі рекомендації комітету з питань бюджету, фінансування і управління СОТ.

Розмір членського внеску залежить від обсягу зовнішньої торгівлі країни. Окрім щорічного внеску Україна повинна буде зробити єдиноразовий внесок до робочого фонду СОТ.

Згідно з пояснювальною запискою, Україна вступить до СОТ не з початку поточного року, у зв"язку з чим розмір членського внеску розраховуватиметься за фактичною кількості місяців, які залишилися до кінця 2008 року.

Згідно з документом, ця сума складатиме 350 тис. швейцарських франків разом з єдиноразовим внеском.

У записці наголошується, що передбачені на 2008 рік в державному бюджеті витрати на сплати внеску в сумі 2163,4 тис. грн. достатні для виконання цих фінансових зобов"язань України в поточному році.

Процес вступу України до СОТ і узгоджень умов затягнувся майже на 15 років. Остаточні умови вступу стали відомі 5 лютого 2008 року, коли був підписаний відповідний протокол, проте лише недавно він був перекладений українською мовою, пише Інтерфакс.


Зараз ви читаєте новину «Рада відкрила Україні шлях до СОТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути