Ексклюзиви
середа, 09 квітня 2008 11:33

Про "дочку" Газпрому у Тимошенко нічого не знають

Міністерство палива та енергетики України не має в своєму розпорядженні інформації про реєстрацію в Україні дочірньої компанії російського ВАТ "Газпром".

Про це повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан сьогодні журналістам у Кабінеті міністрів.

"У мене немає інформації про реєстрацію. Але якщо таке підприємство зареєстроване, то потім воно повинне звернутися до регулюючого органу, щоб одержати ліцензію на свій вид діяльності", - сказав Продан.

Нагадаємо, як повідомило поінформоване джерело, в рамках досягнутих російсько-українських газових домовленостей ВАТ "Газпром" (Росія) створило в Україні дочірнє підприємство "Газпром-Україна".

За словами співрозмовника агентства, передбачається, що створена компанія звернеться до Національної комісії регулювання електроенергетики України для отримання ліцензії на поставку газу українським промисловим споживачам за нерегульованим тарифом.

12 березня "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері. Відповідно до Угоди, з 1 квітня дочірня або афільована компанія ВАТ "Газпром" щорічно здійснюватиме прямі поставки газу промисловим споживачам України в обсязі не менше 7,5 млрд. кубометрів.

Раніше газ промисловим споживачам України поставляло спільне підприємство "Нафтогазу України" й "РосУкрЕнерго" – ЗАТ "УкрГаз-Енерго", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Про "дочку" Газпрому у Тимошенко нічого не знають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути