Ексклюзиви
понеділок, 31 березня 2008 14:54

Кличко пішов в мери шляхом самовисуванням

Відомий український боксер Віталій Кличко має намір балотуватися на посаду мера Києва шляхом самовисування.

"Я сьогодні балотуюся і висуваюся від киян, не будучи представником ні однієї з політичних сил чи партій", - заявив він у понеділок журналістам.

У понеділок Кличко подав у київську міську територіальну виборчу комісію заяву про намір балотуватися в мери.

При цьому він заявив, що веде переговори з представниками всіх ключових політичних сил про висування єдиного кандидата, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я упевнений, що демократичні сили повинні висунути єдиного кандидата, і ним має бути людина, яку підтримає максимальна кількість киян із максимальним рейтингом довіри київської громади", - підкреслив кандидат у мери.

На пряме запитання про те, чи свою кандидатуру він має на увазі, Кличко заявив, що це – предмет переговорів з демократичними політичними силами.

Він також поінформував, що відповідно до даних соцопитувань, основна боротьба на виборах розгорнеться між двома кандидатами – ним самим і відставленим мером Києва Леонідом Черновецьким.

"Третього не дано. І кожен із зареєстрованих кандидатів на посаду київського міського голови грає на руку Черновецького, розчищаючи шлях сьогоднішній команді", - підкреслив боксер.

"У мене є повна впевненість, що до кінця цього тижня в нас ситуація буде прояснена з висуванням єдиного кандидата", - переконаний кандидат.

Говорячи про майбутню виборчу кампанію, Кличко спрогнозував, що в ході виборів буде багато обіцянок від партій - "і прекрасні і програми, і золоті гори". "Гір буде досить велика кількість не тільки золотих, і з консервів, гречки, чи грошей, які будуть роздаватися під час цих виборів", - додав він.

Кличко також заявив, що блок його імені має намір іти на вибори в Київську міську раду.

"Я хочу вибачитися перед киянами за те, що частина людей з депутатів Київради (з блоку Кличка) не витримали випробування грішми, посадами, земельними ділянками і кілька людей вийшли з блоку. Менше з тим, ядро блоку залишилося, і воно складатиме мою опору й основу в майбутній роботі у Київраді", - заявив Кличко.

Він сказав, що виборчий список Блоку Кличка в Київраду буде оприлюднений наприкінці тижня. При цьому він не назвав конкретні політичні партії, які ввійдуть до складу блоку. "Ми ведемо переговори з усіма політичними силами, що представлені в Києві", - резюмував кандидат у мери столиці, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Кличко пішов в мери шляхом самовисуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути