Ексклюзиви
понеділок, 31 березня 2008 13:39

Порошенко прокоментував ситуацію з доларом

Порошенко прокоментував ситуацію з доларом
Голова Ради Нацбанку Петро Порошенко сумнівається у змові уряду і комерційних банків щодо курсу уряду задля стримання інфляції.

"Я не думаю, що дії уряду і комбанків якимось чином узгоджуються. Ми можемо сказати, що ці два дні НБУ провів у тісній взаємодії з урядом. Ми мали чітко відреагувати на те, що знизили за останній тиждень ліквідність банківської системи. Відчувалась певна нестача гривні, яка підняла ставку нічних запозичень до 15%", - сказав він в інтерв"ю "1+1", повідомляє сайт Порошенка.

"Насправді це є нормальна ситуація, коли в країні, яка бореться з інфляцією ми прибираємо з ринку зайві гроші. Єдине – кількість грошей, які прибираються з ринку –вона не має охолоджувати економіку і вона має працювати. Бо іншого рецепту, ніж дорогі гроші для боротьби з інфляцією не існує. Але в той же час ми не дозволимо вийти за межі визначених прогнозних показників, а саме 4,95-5.25 курсу гривні. І саме тому – як тільки ми побачили, що протягом одного дня ці значення на міжбанківському ринку опустилися нижче – було проведено низку консультацій і курс був вирівняний буквально на наступний день", - зазначив він.

На запитання, що робити з доларом, Порошенко відповів: "Як би ви мене спитали що робити з доларом – чи їх тримати на рахунку, чи їх переводити в інші валюти - з поточним рівнем інфляції, який ми маємо в державі - я можу порадити лише одне – витрачати долари. І це найбільш ефективне їх вкладення", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко прокоментував ситуацію з доларом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути