понеділок, 31 березня 2008 11:34

Хіларі Клінтон і Барак Обама програють Маккейну

Хіларі Клінтон і Барак Обама програють Маккейну
Обидва претенденти на президентський пост від Демократичної партії США - Хіларі Клінтон і Барак Обама останнім часом дещо поступаються суперникові-республіканцю Джону Маккейну. У змаганні між ними поки з 10%-ним відривом лідирує Обама. Про це свідчать останні результати опитування громадської думки, проведеного Gallup.

Сенатора від Ілінойса підтримують 52% опитаних, тоді як дружину екс-президента США - 42%. Аналітики відзначають, що це найсерйозніший відрив Обами за весь час президентської кампанії. Проте, обидва кандидати від демократів поступаються 3-4% республіканцю Джону Маккейну. Обама програє йому 3% (44% проти 47%), Клінтон - 4% (44% проти 48%).

Останнім часом члени демократичної партії США поступово схиляються до Барака Обами як до єдиного можливого кандидата на пост президента США. Багато демократів хочуть змусити Хіларі Клінтон припинити свою участь в президентській кампанії на користь Барака Обами через страх, що їх суперництво може ослабити шанси всієї партії на успіх в боротьбі з кандидатом-республіканцем Джоном Маккейном. За словами джерела The Wall Street Journal в демократичній партії, в понеділок Обаму підтримає сенатор від штату Міннесоти Емі Клобучар, а перед праймеріз 6 травня його підтримає група з семи сенаторів в Північній Кароліні.

У минулу п"ятницю голова Демократичної партії США Говард Дін закликав завершити протистояння між Обамою і Клінтон до 1 липня - за вісім тижнів до офіційного з"їзду в Денвері, на якому буде вибраний кандидат в президенти США від Демократичної партії. Лідер американських демократів побоюється, що взаємні докори і випади Обами і Клінтон один проти одного не тільки відіб"ють бажання делегатів голосувати, але і завдадуть серйозної шкоди партії на листопадових виборах президента, пише The Washington Times.

Клінтон намагається протистояти спробам достроково зробити Обаму єдиним кандидатом від демократів. "Є люди, які вірять, що ми повинні вибути з праймеріз, що ми повинні просто піти", - сказала вона виборцям в штаті Індіана, на що отримала крики підтримки. Вона заявила, що залишиться в гонці, поки не будуть підведені підсумки праймеріз в останньому штаті, навіть якщо це означатиме, чого бояться деякі демократи, неприємні публічні дебати на з"їзді партії в серпні, повідомляє AP.

На думку чоловіка Хіларі, колишнього президента Біла Клінтона, "інтенсивні дебати" - благо для партії, і ті, хто хоче, щоб колишня перша леді зійшла з дистанції, повинні "заспокоїтися". "Ми виграємо ці вибори, якщо просто заспокоїмося і дозволимо всім висловити свою думку", - сказав екс-президент в неділю в Каліфорнії.

Остаточний вибір кандидата в президенти країни від Демократичної партії буде зроблений на з"їзді в Денвері в серпні 2008 року. Для перемоги одному з кандидатів необхідно набрати 2025 голосів - половину від числа делегатів. Зараз, згідно опитування CNN, за Обаму готові проголосувати 1625 делегатів, за Клінтон - 1486. Вибори президента США заплановані на 4 листопада 2008 року. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Хіларі Клінтон і Барак Обама програють Маккейну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути