понеділок, 31 березня 2008 10:31

Ватикан вперше визнав, що в світі мусульман більше, ніж католиків

Ватикан вперше визнав, що в світі мусульман більше, ніж католиків
Ватикан вперше офіційно визнав, що в світі налічується більше мусульман, ніж католиків. Дані про чисельність прихильників ісламу і католицизму приведені в щорічно публікованому довіднику Святого Престолу Annuario Pontificio.

Не дивлячись на те, що ще в минулому році американський інститут World Christian Database, що займається вивченням світових релігійних тенденцій, заявив про чисельну перевагу мусульман над католиками, Святий Престол утримався від офіційного визнання факту, вважаючи за краще провести власне дослідження.

Тепер же, публікуючи дані в Annuario Pontificio, Ватикан офіційно визнав в світі зміни: мільярд і 130 мільйонів католиків, які представляють 17,4% населення планети, поступилися першим місцем за чисельністю мільярду і 322 мільйонам мусульман, що представляють 19,2% світового населення.

Як відзначають представники Святого Престолу, основна причина такої зміни - кількість дітей, яка в мусульманських сім"ях залишається традиційно високою, тоді як в католицьких сім"ях намітилася тенденція до зменшення кількості дітей.

Втім, нагадують у Ватикані, якщо додати прихильників всіх гілок християнства, а не зупинятися тільки на католиках, то поки християни займають лідируючі позиції в світі, представляючи 33% населення Землі, повідомляє РIА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Ватикан вперше визнав, що в світі мусульман більше, ніж католиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути