середа, 26 березня 2008 12:33

Кличко випереджає Черновецького на 4%

 
82% киян готові взяти участь у виборах міського голови столиці та Київради. Такі результати під час останнього дослідження отримала "Перша рейтингова система".

На виборчі дільниці однаково налаштовані прийти і чоловіки, і жінки. А от рівень такої готовності у молоді, очевидно, нижчий, аніж в інших вікових групах. Хоча молодь, за даними цього ж дослідження, найактивніше підтримала ідею самих дострокових виборів – 83%. Люди похилого віку (переважно це електорат мера Черновецького) ідею дострокових виборів схвалювали найменше (53%), проте 86% з них висловили готовність прийти на вибори.

Рейтинги головних претендентів на посаду міського голови зазнали деяких змін порівняно з попереднім дослідженням "Першої рейтингової системи", яке проводилося з 27 лютого по 4 березня. Зменшився розрив між Леонідом Черновецьким (18%) та Віталієм Кличком (22%). Порівняно з попереднім дослідженням "Першої рейтингової системи", де різниця між кандидатами становила 10%, зараз відставання скоротилось до 4%. Можливо, це викликано зміною переліку ймовірних претендентів, що могло вплинути на показники головних фігур.

Слід відзначити, що серед прихильників Віталія Кличка більше чоловіків, аніж жінок, а у Леоніда Черновецького – навпаки. Наклавши ці показники на вікові характеристики електорату кожного з претендентів, можна зробити узагальнення: типовим виборцем Кличка є молодий чоловік, а типовим прихильником Черновецького – літня жінка. Адже у розподілі серед вікових груп простежується чітка тенденція: чим старший виборець, тим нижча підтримка Віталія Кличка і вища – Леоніда Черновецького.

Найближчі переслідувачі фаворитів МиколаКатеринчук – 8%, ОлександрОмельченко – 7% та представник БЮТ Олександр Турчинов – 4%.

Дослідження проводилося 21-23 березня 2008 року.
Тип дослідження: репрезентативне опитування населення методом телефонного інтерв"ю за місцем проживання респондента.
Регіон: місто Київ.
Вибірка: 784 респонденти віком 18+.
Стандартні похибки: за достовірних 95% і співвідношення змінних 0,1:0,9 до 0,5:0,5 становлять 2,15-3,5%.

Зараз ви читаєте новину «Кличко випереджає Черновецького на 4%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути