середа, 26 березня 2008 12:26

Грузія готова до війни з Росією за Абхазію та Південну Осетію

Грузія готова до війни з Росією за Абхазію та Південну Осетію
МЗС Грузії виступило з гострою критикою Держдуми РФ, яка нещодавно рекомендувала керівництву РФ вивчити можливість визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії. Окремі його моменти можна розцінити як можливе оголошення війни. Документ з"явився саме тоді, коли у відносинах між Москвою і Тбілісі намітилося потепління.

Нагадаємо, напередодні Росія і Грузія відновили транспортне сполучення, перерване півтора роки тому. До кінця тижня очікується відновлення і морського - між Батумі і Сочі. Документ МЗС був обнародуваний в понеділок ввечері.

МЗС Грузії підкреслило, що заява Держдуми "є спробою втручання у внутрішні справи суверенної Грузії". "Цей документ є ще однією спробою втрутитися у внутрішні справи суверенної держави і суперечить принципам міжнародного права і резолюціям і статуту ООН", - йдеться в заяві.

Грузинське МЗС підкреслює, що територіальна цілісність Грузії визнана і захищена нормами міжнародного права, а також 36 резолюціями ООН.

"Російська Федерація втратила всі політичні, правові і моральні права пред"являти претензії на роль нейтрального і об"єктивного медіатора у врегулюванні конфліктів в Грузії... Будь-які кроки без узгодження з владою Грузії розцінюватимуться як спрямований проти грузинської держави акт агресії, з витікаючими звідси наслідками", - сказано в заяві МЗС Грузії. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія готова до війни з Росією за Абхазію та Південну Осетію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути