Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 14:00

Янукович прокоментував проголошення незалежності Косово

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович називає проголошення незалежності Косово "серйозним прецедентом" з можливими небезпечними наслідками. Про це йдеться у заяві Януковича.

"Проголошення незалежності Косово без згоди на це Сербії фактично зруйнувало той порядок, який був встановлений в питанні непорушності кордонів після Другої Світової війни. Світ отримав серйозний прецедент зі знищення Гельсінських (1975) угод, які давали гарантії непорушності державних кордонів. Це небезпечно і для Європи, і для світу в цілому", - заявив Янукович.

Як зазначає екс-прем"єр: "Ми усвідомлюємо, що великі держави завершать процес надання Косово незалежності. Але треба мати на увазі, що це продовжить ситуацію, за якої Балкани будуть залишатися регіоном нестабільності та невизначеності на Європейському континенті. Там відбуваються процеси, до яких виявляють інтерес різні країни та об`єднання. Балкани вкотре можуть стати майданчиком геополітичного суперництва в регіоні".

При цьому лідер Партії регіонів підкреслює: "Ми так само усвідомлюємо, що прецедент Косово може підштовхнути ті виклики і ризики, які нині, ми знаємо про це, існують для України".

В цьому контексті Янукович наголошує, що Україні необхідно виступити ініціатором міжнародної конференції, в якій повинні взяти участь високі представники всіх країн світу. "На цій конференції повинен бути вироблений новий порядок гарантій державним суверенітетам. Мають бути напрацьовані нові угоди, які прийдуть на місце Гельсінським, що практично зруйновані Косовським прецедентом", - заявив лідер Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович прокоментував проголошення незалежності Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути