Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2008 13:19

Кондоліза Райс прибула до Кенії для врегулювання кризи влади (ФОТО)

Держсекретар США Кондоліза Райс прибула в понеділок в Найробі з візитом, направленим на пошук шляхів врегулювання кризи влади в Кенії, повідомляють арабські ЗМІ.

Очікується, що Райс запропонує протиборчим сторонам компромісне вирішення конфлікту, що полягає в розділенні владних повноважень між правлячим режимом Мваї Кібакі та опозиційними силами на чолі з Раїлою Одінгою.

Вже більше місяця Кенія знаходиться на межі розв"язання тривалого озброєного протистояння між прихильниками і супротивниками діючого глави держави Мваї Кібакі. Конфлікт спалахнув після президентських виборів, що пройшли в країні 27 грудня минулого року, на яких перемога в черговий раз дісталася Кібакі. Опозиція звинуватила президента у фальсифікації результатів голосування. В результаті насильства, що спалахнуло в країні, загинуло більше тисячі людей, 300 тисяч вважаються біженцями.

Очікується, що Райс в ході свого перебування в Найробі зустрінеться з лідерами обох протиборчих сторін Мваї Кібакі та Раїлою Одінгою, а також з міжнародними посередниками з врегулювання, зокрема, з колишнім генсеком ООН Кофі Аннаном, який бере найактивнішу участь у вирішенні кенійського конфлікту.

Рішення про направлення держсекретаря США до Кенії ухвалив минулого тижня Джордж Буш, який здійснював поїздку країнами Африки. У своїх виступах він неодноразово підкреслював, що США не бажають нав"язувати Кенії сценарій вирішення внутрішнього конфлікту, проте можуть надати посильну посередницьку допомогу в налагодженні діалогу.

Зі свого боку, кенійська влада в минулу неділю заявили про свою відмову від будь-якого іноземного втручання у врегулювання внутрішніх суперечностей, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Кондоліза Райс прибула до Кенії для врегулювання кризи влади (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути