вівторок, 12 лютого 2008 18:31

Путін націлить на Україну ракети

Володимир Путін не виключив того, що у разі зміцнення зв"язків України з НАТО на неї будуть націлені російські ракети. Про це президент РФ заявив на прес-конференції після закінчення переговорів з Віктором Ющенком про оплату Україною російського газу.

"Страшно сказати, подумати страшно, що Росія у відповідь на подібне розміщення таких позиційних районів, а теоретично не можна виключити цього, на українській території націлить на Україну свої ракетні системи. Уявіть собі тільки на секунду. Ось, що нас турбує", - сказав Путін.

Разом з тим президент РФ відзначив, що Росія не втручатиметься у відносини НАТО і України, оскільки вважає це її внутрішньою справою.

Зі свого боку Віктор Ющенко підкреслив, що розширення співпраці України і НАТО не направлене проти "якоїсь третьої країни, тим більше проти Росії". Президент України додав, що Москва і Київ домовилися проводити двосторонні консультації з цього питання, щоб "більше чути один одного, знаходити механізми взаєморозуміння".

Путін привів в приклад розміщення елементів ПРО США в Польщі і Чехії. Ці дії, за словами президента РФ, направлені на нейтралізацію ракетно-ядерного потенціалу Росії і вимушують її до вживання у відповідь заходів.

У Вашингтоні заявляють, що розміщення ракет-перехоплювачів в Польщі і радара в Чехії викликане прагненням убезпечити НАТО від можливого ракетного удару з боку Ірану.

Президент РФ додав, що Росія не збирається вступати в НАТО, оскільки членство в альянсі веде до прагнення національного суверенітету, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Путін націлить на Україну ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути