Ексклюзиви
неділя, 10 лютого 2008 10:34

Голова "Газпрому" надіслав Ющенку телеграму

Голова правління компанії "Газпром" Олексій Міллер просить Президента України Віктора Ющенка сприяти у врегулюванні проблемних аспектів українсько-російських відносин у сфері газопостачання. Про це йдеться в урядовій телеграмі Міллера на адресу Ющенка, яка надійшла на адресу Президента в суботу, повідомив глава Секретаріату Президента Віктор Балога.

За його словами, Президент зобов"язав прем"єр-міністра України Юлію Тимошенко особисто контролювати врегулювання проблем у відносинах з Росією у сфері газопостачання.

Зокрема, у документі російська сторона закидає НАК "Нафтогаз України" несанкціонований відбір газу з магістральних газопроводів і затримку з оплатою за спожиті ресурси. У телеграмі викладено обставини, які призвели до виникнення цієї ситуації, та повідомляється про вже пред"явлену "Нафтогазу України" офіційну вимогу до 12.00 за московським часом 11 лютого невідкладно погасити накопичену заборгованість і оформити належні документи. В іншому разі, інформує Міллер, подачу російського газу для українських споживачів буде припинено, а далі – обмежено постачання також і газу з Центральної Азії.

"Газпром" наполягає на необхідності вжиття термінових заходів щодо безумовного виконання "Нафтогазом" договірних зобов"язань щодо відбору газу та його оплати.

За словами Балоги, Президент одразу ж передав одержану з Москви телеграму прем"єр-міністру Тимошенко. У супровідному листі Глава держави зобов"язав керівника українського уряду до кінця неділі, 10 лютого забезпечити підписання всіх необхідних документів між "Нафтогазом України" і російською стороною щодо поставок газу та розрахунків за нього. Президент визначив, що прем"єр-міністр має особисто контролювати вжиття всіх необхідних заходів і доповісти про виконання цього доручення.

"Сьогоднішнє доручення Президента урядові – останній імпульс до конкретних дій. Зволікати не можна", – підсумував Балога. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Голова "Газпрому" надіслав Ющенку телеграму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути