Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2008 08:54

Вірменія приєдналася до угоди про збагачення урану

Вірменія приєдналася до угоди про створення Міжнародного центру збагачення урану в Ангарську (Іркутська обл, Росія). Відповідна угода була підписана в Єревані розділами урядів двох країн.

Міжнародний центр збагачення урану був створений Росією і Казахстаном в травні 2007 року в Ангарську. Таким чином, Вірменія стала третьою країною-учасником договору.

Установчі документи про створення Міжнародного центру збагачення урану підписали російський "Техснабекспорт" і казахстанський "Казатомпром" ще в жовтні 2006 року. Раніше Ангарський комбінат був виведений із списку стратегічних підприємств, що зробило його відкритим для роботи інспекторів МАГАТЕ і представників тих країн, які хочуть брати участь у створенні міжнародного центру.

Домовленість про створення мережі міжнародних центрів збагачення урану була досягнута під час саміту G8 в Санкт-Петербурзі в 2006 році, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія приєдналася до угоди про збагачення урану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути