Ексклюзиви
середа, 17 жовтня 2018 11:15

Звіт Полторака і Муженка перед комітетом буде закритим

Звіт Полторака і Муженка перед комітетом буде закритим
Засідання комітету заплановане на 15:00. Фото: mil.gov.ua

Парламентський комітет з питань нацбезпеки та оборони у закритому режимі заслухає міністра оборони Степана Полторака та керівника Генштабу Віктора Муженка.

Говоритимуть про ситуацію на військових складах, повідомив секретар комітету Іван Вінник.

"У закритому режиму відбудеться звіт членам комітету, які мають доступ до державної таємниці, щодо специфікації та переліку боєприпасів, які ми втратили після вибухів в Ічні. Ми також отримаємо інформацію щодо загальних запасів в Україні окремих видів боєприпасів, які залишилися в наявності. Ми будемо пропонувати рішення. Вони будуть стосуватися дієвих кроків щодо термінових невідкладних заходів із підвищення живучості, пожежобезпечності, контрдиверсійної вразливості арсеналів...

Ми не можемо дозволити втрату тих важливих арсеналів, які залишилися. Якщо держава їх втратить, воювати буде нічим", - наголосив Вінник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна вам нічого не спише: як соцмережі відреагували на Ічню

9 жовтня приблизно о 3:30 на військових складах поблизу 6 арсеналу ЗСУ біля Ічні на Чернігівщині почалася пожежа, внаслідок якої здетонували снаряди. До ліквідації залучили танки. Із прилеглих районів евакуювали жителів. Основною версією вибухів розглядають диверсію з боку Росії.

За інформацією Міноборони, до початку вибухів на арсеналі біля Ічні було 69,5 тис. тонн боєприпасів. Із них понад 40 тис. - придатні до застосування.

Зараз ви читаєте новину «Звіт Полторака і Муженка перед комітетом буде закритим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути