понеділок, 15 липня 2019 12:01

Звинувачуваний у держзраді Вишинський сьогодні може вийти на волю

Звинувачуваний у держзраді Вишинський сьогодні може вийти на волю
Сьогодні Подільський районний суд Києва розгляне справу журналіста. Фото: ТСН

Керівника порталу РІА "Новини України" Кирила Вишинського у понеділок можуть випустити з ув'язнення, вважає прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Що очікується? Що ця людина офіційно за рішенням суду вийде на волю", - написала вона в Facebook.

На думку Сарган, це можливо завдяки рішенню Конституційного суду і "маленький записочці", яку передали до рук президенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не розглядає питання повернення полонених моряків

"Кирило Вишинський важливий для Путіна. Він важить для Путіна найбільше за всіх українських полонених. Саме тому одного лише Вишинського можна було б обміняти на 24 військовополонених українських моряків (майже 250 днів у полоні, листи матерів, дружин і дітей не помічені Путіним, ні навіть рішення суду ООН негайно випустити українців на волю проігнороване Путіним)," - додала вона.

У понеділок Подільський районний суд Києва розгляне справу журналіста. Щоб підтримати його, в Україну приїхала уповноважений із прав людини у Росії Тетяна Москалькова. Кирило Вишинський - колишній журналіст, керівник пропагандиського російського ресурсу "РИА Новости Украина". 2014-го брав участь у неправдивому висвітлюванні анексії Криму та співпрацював із окупантами та російськими загарбниками. На початку війни на Донбасі співпрацював із бойовиками угруповання ЛНР і ДНР. Має російське громадянство та державні нагороди країни-агресорки. СБУ підозрює його у "створенні підривної проросійської інформаційної мережі на терені України" та "державній зраді".

Зараз ви читаєте новину «Звинувачуваний у держзраді Вишинський сьогодні може вийти на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути