середа, 17 квітня 2019 23:16

Звільнення Савченко показує ступор в СБУ та прокуратурі

Звільнення Савченко показує ступор в СБУ та прокуратурі
Звільнення Савченко з-під варти вигідне Петру Олексійовичу, каже політолог Володимир Фесенко.

Звільнення Надії Савченко і Володимира Рубана з-під варти могло бути за вказівкою в інтересах президента Петра Порошенка. Про це Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Не виключено, що Савченко і Рубана звільнили для того, щоб у влади був аргумент. Мовляв, готується реванш, "Зе-реванш". Такий собі технологічний хід. Перед другим туром виборів це вигідно команді Порошенка.

Може бути ще одне пояснення. Країна вступила у перехідний період влади. Коли посилився бардак у її структурах. Як мінімум частково президент втратив контроль над судами. Теж саме по прокуратурі. Савченко і Рубан вийшли, бо не було клопотання прокуратури.

Або була вказівка і це зробили спеціально в інтересах Петра Олексійовича. Або у прокуратурі і СБУ - ступор. Таке відчуття, що справа зависла. Ніхто нею не займається і не відомо, як вона рухатиметься далі.

Таке відчуття, що справа зависла

Також звільненню Наді і Рубана міг посприяти і Медведчук", - пояснив політолог.

"Савченко зможе потрапити у майбутній парламент, якщо знайде виборчий округ. Зі слабкими суперниками і якщо у неї будуть гроші. За партійним списком на чолі власної партії шансів - нуль. Вона зруйнувала свій імідж, репутацію. На початку її сприймали, як палкого патріота, а вона фактично виявилася прихильницею примирення із сепаратистами за російським сценарієм. Тому втратила більшість підтримки саме у патріотичному таборі. А для проросійського виборця вона залишається чужою", - каже Володимир Фесенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко може стати "гарячою картоплею", яку всі від себе відкидатимуть

Надію Савченко та Володимира Рубана звільнили з-під варти в залі Броварського міськрайонного суду Київської області, оскільки опівночі з 15 на 16 квітня закінчився термін їхнього тримання під вартою.

Їх підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів уряду, народних депутатів, повалення конституцій­ного ладу. Вони нібито змовилися з ватажками ДНР Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим. Після того, за версією слідства, в окупованих Макіївці, Горлівці й Донецьку купили зброю.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення Савченко показує ступор в СБУ та прокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути