Ексклюзиви
четвер, 20 січня 2022 14:05

Звернення Зеленського порівняли з "Не дивіться вгору" й сеансом Чумака

Звернення Зеленського порівняли з "Не дивіться вгору" й сеансом Чумака
Зеленський продовжує говорити з громадянами в інфантильній манері. Фото: Getty Images

Президент Володимир Зеленський спілкується з аудиторією як казкар. Хоче показати себе "татом", який "посадить на коліна й заспокоїть".

Про це Gazeta.ua сказала авторка проєкту "Рагу.лі" блогерка Тетяна Микитенко.

"Уся політика Зеленського - показати рішення, які він зробить для нас швидко, легко, просто. До того, як став президентом, говорив, що подивиться Путіну в очі й "весна прийде - саджати будемо". Такий собі швидкорозчинний суп чи напій - щось просте й зрозуміле для мас", - каже блогерка.

Чинний президент ніколи не обирав складну комунікацію.

"Зеленському найбільше подобається розповідати казки. Певно, думає, що спілкується з інфантильною аудиторією. А таким треба все говорити у форматі байок. Зеленський ніколи не обирав складну комунікацію. Складні теми завжди закривав обгорткою - усе порішаємо. У цій промові теж згадав, що дороги будуються. Знову багато наобіцяв", - говорить журналістка.

Відеозвернення схоже на американський фільм "Не дивіться вгору" й росіянина Алана Чумака, який "заряджає воду", зауважила блогерка.

"На Новий рік говорив, що війна в головах. Зараз продовжує в тій же інфантильній манері говорити на тему того, що відбувається довкола України й в окупованому Криму. Усе затирає, війна триває, нічого нового не відбувається, а світ робить все для того, щоб ми побігли купувати гречку. Але ви не панікуйте, я ваш тато, зараз вас посаджу на коліна й заспокою. Сеанс групової терапії", - пояснила Тетяна Микитенко.

На якусь частину аудиторії такий ефект подіяв, а когось лише роздратувало, зауважила вона.

Також команда Зеленського дає можливість йому самому проговорити текст і повірити в сказане.

"З одного боку, нам втюхують, що перемир'я працює, хоча його насправді немає. З іншого боку, кажуть: хіба для вас новина, що триває війна?", - зазначила блогерка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада - це наркотик. Зеленський піде на другий термін" - Олексій Гарань

"Час від часу Зеленському треба з'являтися і щось говорити. До того ж зараз в Україну завітали багато міжнародних гостей. Точиться багато розмов про Україну й за її межами. Дивно, якщо він мовчатиме в цей період. Зробив хід конем на противагу тому, що відбувається у світі.

Українці надто від'єднані від того, що відбувається у світовому просторі. Наш медійний ринок не працює на те, щоб інформувати якісно - про дебати в британському парламенті, як нас підтримають балтійські країни, Польща, Канада. Про це українці дізнаються мало. Натомість чудово знають про те, як хтось провалився у колодязь, десь померла дитина, хтось накричав один на одного в маршрутці, Ахметов врятував 10 мільйонів українців, а "Слуга народу" відзвітувала. Наш інформаційний простір наповнений трешом і шлаком, який вигідний політичним гравцям.

Тож коли Зеленський виходить на аудиторію, він протиставляє себе всій світовій спільноті. Бо, з одного боку, виходить Байден і говорить: Росія нападе на Україну. Тим часом Зеленський говорить: заспокойтеся, не купуйте гречку.

Голос світової спільноти пересічний виборець Зеленського ніколи й не почує. Тому що не завдає собі клопоту шукати додаткову інформацію, крім того, що йому згодовують "1+1" чи канал "Україна 24" , - каже блогерка.

19 січня президент записав відеозвернення, у якому закликав українців не панікувати.

Перед цим зустрічався з державним секретарем США Ентоні Блінкеним, який назвав скупчення російських військ на кордоні з Україною "безпрецедентною загрозою".

Зараз ви читаєте новину «Звернення Зеленського порівняли з "Не дивіться вгору" й сеансом Чумака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути