Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2007 20:56

Жванія в очікуванні нових Іуд

Народний депутат від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Давид Жванія вважає неправильним змінювати у даний час кандидатуру від блоку на посаду голови Верховної Ради VI скликання.

Про це Жванія сказав у коментарі УНІАН.

За його словами, на вибори НУ-НС йшов з лозунгом, що у разі перемоги "Наша Україна – Народна самооборона" висуне на посаду спікера парламенту саме кандидатуру голови політради блоку В"ячеслава Кириленка. "Зараз треба міняти людину, і це просто неправильно", - зазначив Жванія.

За його словами, якщо висувається інша кандидатура, то у цьому процесі має "бути якась певна логіка". "Якщо буде знайдена ця логіка і нам запропонована, то ми будемо вирішувати це питання в блоці", - додав Жванія.

Жванія відповів ствердно на запитання, чи не є подібною нинішня ситуація з висуненням кандидатури на посаду спікера до тієї, що була у парламенті попереднього скликання, коли в останній момент кандидатура Юрія Єханурова на посаду голови ВР була замінена на кандидатуру Петра Порошенка, і в результаті коаліцію не було створено. "Я думав, що Іуда один повісився, а потім ми зрозуміли, що є ще Мороз, а зараз ми ще побачимо, скільки їх ще є в країні", - додав Жванія.

Водночас він вважає, що висунення іншої кандидатури на посаду голови ВР не перешкодить створенню коаліції демократичних сил.

Відповідаючи на запитання, яка на сьогодні вірогідність створення такої коаліції, Жванія відповів: "99%. Оскільки не вистачає підписів тільки трьох людей, які мають своє бачення".

Він, зокрема, згадав про народного депутата від НУ-НС Ігоря Кріля і зазначив, що цей політик має публічно і аргументовано висловити свою позицію щодо відмови підписати угоду про демкоаліцію.

Сьогодні деякі ЗМІ написали, що Президент має намір запропонувати народним депутатам від НУ-НС висунути кандидатуру Плюща на посаду голови Верховної Ради.

Раніше передбачалося, що на посаду спікера парламенту "Наша Україна – Народна самооборона" висуватиме кандидатуру Кириленка.

У свою чергу, кандидат у народні депутати від блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Роман Зварич вважає, що Президент може не запропонувати кандидатуру Кириленка на посаду голови Верховної Ради VI скликання.

Зараз ви читаєте новину «Жванія в очікуванні нових Іуд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути