Ексклюзиви
вівторок, 09 грудня 2008 14:42

Жванія каже, що НУ-НС підтримає Литвина на посаду спікера

Депутат фракції "НУ-НС" Давид Жванія прогнозує, що його фракція підтримає кандидатуру голови фракції блоку свого імені Володимира Литвина на посаду голови Верховної Ради.

Про це він сказав Українським новинам.

"Ми обговорювали (8 грудня), що в нас була одна кандидатура - Івана Плюща, але вона не знайшла підтримку у фракції. Тому в нас немає протиріч голосувати за кандидатуру Литвина", - сказав він.

При цьому Жванія зазначив, що на засіданні фракції у вівторок кандидатура Литвина не обговорювалася, однак допустив, що обрання його спікером підтримають 58 депутатів від "НУ-НС".

"По суті, кандидатура Литвина на пост спікера не обговорювалася, тому що іншого варіанта немає (у разі коаліції фракцій БЮТ, НУНС і БЛ)", - сказав він.

Жванія зазначив, що за створення коаліції БЮТ – "НУ-НС" – БЛ проголосувало 55 депутатів фракції, тому як мінімум вони, а також кілька відсутніх на засіданні фракції парламентаріїв мають підтримати обрання спікером Литвина.

Як відомо, голова фракції БЮТ Іван Кириленко прогнозує створення коаліції в складі фракцій БЮТ, "НУ-НС" і Блок Литвина, а також обрання Литвина на посаду голови парламенту на вечірньому пленарному засіданні у вівторок.

Фракція "НУ-НС" у вівторок на засіданні фракції ухвалила рішення про офіційний початок переговорів щодо створення коаліції з фракціями БЮТ та Блоку Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Жванія каже, що НУ-НС підтримає Литвина на посаду спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути