Ексклюзиви
пʼятниця, 19 листопада 2021 23:36

Журналістці Яніні Соколовій погрожували через документи по "Вагнергейту"

Журналістці Яніні Соколовій погрожували через документи по "Вагнергейту"
Соколова повідомила про погрози. Фото: novynarnia.com

Журналістці Яніні Соколовій почали погрожувати після публікації документів, які підтверджують розслідування Bellingcat.

Про це Соколова сказала на ток-шоу Савіка Шустера, передає Gazeta.ua.

"На наступний день після публікації документів я стала не зрадницею, а людиною якій хоче заламати руки і загратувати СБУ. І сьогодні Арестович написав, що таких як я треба топити і за ноги зв'язувати", сказала Соколова.

Раніше Соколова заявила, що має флешку з документами, "які свідчать про те, хто з найвищих ешелонів влади брав участь в операції "Вагнергейт".

Сказала, що це документи Головного управління розвідки Міністерства оборони за червень 2020 року щодо військових РФ, працівників ФСБ, які безпосередньо причетні до збройної агресії проти України. Зокрема про 15 осіб, які причетні до збиття повітряних суден ЗСУ. Також ідеться про збиття малазійського MH17.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Немає залізобетонних фактів". У Єрмака оцінили розслідування Bellingcat

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович у Фейсбук написав, що Яніна Соколова вчинила "підло і небезпечно".

"Якщо ми нормальне суспільство, зацікавлене у своєму виживанні, залишається один варіант: усіх, хто крутить цю історію у такий спосіб, викидаючи таємні документи, – зв'язати та втопити", написав речник української делегації у ТКГ.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала звіт щодо "зливу" спецоперації із затриманням Україною бойовиків російської ПВК "Вагнер". Операція мала назву "Авеню". За проєкт відповідали голова ГУР Василь Бурба та заступник голови СБУ Руслан Баранецький.

Бойовиків ПВК "затримали" в Білорусі ще до того, як їх мали перехопити в українському небі. Відтермінування спецоперації запросили з Офіса президента України. Мовляв, Володимир Зеленський домовився про припинення вогню на Донбасі, ідеться в матеріалах.

Зараз ви читаєте новину «Журналістці Яніні Соколовій погрожували через документи по "Вагнергейту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути