Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2020 13:52

Журналістам-розслідувачам заборонили працювати в Раді

Журналістам-розслідувачам заборонили працювати в Раді
Верховна Рада України. Фото:facebook.com/verkhovna.rada.ukraine

Журналістів проєкту "Слідство.Інфо" позбавили акредитації при Верховній Раді через "не всебічне висвітлення роботи парламенту". Про це заявила головна редакторка проєкту Анна Бабінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували скандальне рішення суду щодо недостовірного декларування

"Ми отримали листа від пресслужби про те, що всіх журналістів нашої агенції позбавлено акредитації, оскільки ми не всебічно висвітлюємо роботу Верховної Ради. Серйозно?" — обурилась редакторка.

Бабінець вважає таку причину необ'єктивною, оскільки "Слідство.Інфо" зробило проєкт "Посіпаки", який змусив Верховну Раду почати оприлюднювати імена помічників нардепів, які раніше були засекречені.

Також редакторка нагадала про розслідування, які, зокрема, стосувалися нардепів Олександра Дубінського, Ігоря Палиці та Олександра Гереги.

"Ми в "Слідстві.Інфо" вбачаємо в такому рішенні ВР наступ на свободу слова і тиск на незалежні медіа з боку держорганів. Оскаржуватимемо його й обовʼязково повідомимо про це всі впливові міжнародні організації", — повідомила Бабінець.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак зізнався, що не проти вдарити виключеного з фракції "Слуги народу" Гео Лероса за злив у мережу плівок, у яких фігурує його брат Денис.

Зараз ви читаєте новину «Журналістам-розслідувачам заборонили працювати в Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути