Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2017 12:10

Журналістам вдалося встановити "обмін послугами" між депутатом Лещенком та окремими членами НАЗК

Журналістам вдалося встановити "обмін послугами" між депутатом Лещенком та окремими членами НАЗК
Журналісти стверджують, що члени НАЗК Руслан Радецький і Руслан Рябошапка підіграють народному депутату Сергію Лещенку (на фото). Фото: 112.ua

Журналіст Всеволод Філімоненко повідомив про змову нардепа Лещенка із суддівською династією Карабань, один із членів якої вів слухання по "квартирній справі" і виніс виправдувальний вирок Лещенку. Журналісти згадали про те, як Лещенко у Facebook дякував Карабаню за це рішення.

Про це Філімоненко пише в Facebook.

Натомість на виправдувальний вирок суддя Володимир Карабань отримав "недоторканність" своєї сім'ї з боку Національного агентства з протидії корупції (НАЗК), стверджує журналіст.

Під час журналістського розслідування були виявлені внутрішні документи з НАЗК з відмовою проводити розслідування по Володимиру Яковичу Карабаню, оскільки для цього "немає даних у декларації". І це при тому, що в його е-декларації вказана елітна квартира, подарована йому тещею, на вулиці Богдана Хмельницького площею 355 кв. м, ринкова ціна якої становить 1,5 мільйона доларів, вказують автори розслідування.

На думку журналістів, одразу два члени НАЗК - Руслан Радецький і Руслан Рябошапка - причетні до того, щоб перевірка не проводилася. Нібито це пов'язано з близькими стосунками цих персонажів з Сергієм Лещенком, хоча публічно нардеп всіляко заперечує цю інформацію, заявляючи про конфлікт між ним і Радецьким.

Нагадаємо, раніше журналісти "Депо" проаналізували електронну декларацію депутата.

"Лещенко вказав в декларації, що заради купівлі елітної квартири в центрі Києва нібито взяв у борг 3,77 млн ​​грн у своєї колишньої начальниці, власниці сайту "Українська правда" Олени Притули. НАБУ свого часу вказувало і інші джерела: позика нареченої Лещенка діджея Анастасії Топольської і майже 2 мільйони з депозитних рахунків матері депутата. Але через тиждень визначили, що злочину в діях Лещенка нема.

Таким чином, створили небезпечний прецедент: через "кредитні ігри" можна "відмити" будь-яку суму. Так, нардеп від "Опоблоку" Сергій Льовочкін при річному доході майже 3 мільйони гривень позичив у матері Євгенії 5 мільйонів. І якщо НАБУ почне задавати йому питання про цю сумнівну операцію, то Льовочкін може послатися на "прецедент Лещенка" і звинуватити бюро в вибірковості правосуддя, подвійних стандартах і навіть в політичному переслідуванні", - йдеться в матеріалі на сайті "Депо".

Зараз ви читаєте новину «Журналістам вдалося встановити "обмін послугами" між депутатом Лещенком та окремими членами НАЗК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути