вівторок, 30 січня 2018 15:00

Журналіст про "граблі" в українській політиці: "Люди не можуть вибрати кращих за себе"

Журналіст про "граблі" в українській політиці: "Люди не можуть вибрати кращих за себе"
Вахтанг Кіпіані: "Суспільство не розуміє важливості домовленостей, а депутати не розуміють відповідальності". Фото: Ганна Грабарська

Українці досі не розуміють важливості політичних процесів і проводять до парламенту подібних собі людей.

Таку думку висловив журналіст та засновник Музею-архіву преси Вахтанг Кіпіані в інтерв'ю "Українській правді".

"Люди не можуть вибрати кращих за себе. Здебільшого люди вибирають собі подібних. Не може так бути, що народ у нас прекрасний, а обираються виродки. Чи навпаки – народ у нас поганий, а депутати прекрасні. Так не буває. Хотілося б, щоб люди, яких вибирають, відчували відповідальність. Що саме від тебе, від твого голосу часто залежить якесь важливе рішення", - зазначив Кіпіані.

Він нагадав, як народні депутати перед виборами обіцяли відкриті виборчі списки.

"Це нормально, коли ти обіцяєш і не можеш зробити. Одне діло, коли ти вніс законопроект, за нього не назбиралося голосів – розумію. Але коли ти навіть не вносиш ці законопроекти… Подивіться на ще чинну коаліційну угоду, яка була написана після останніх виборів. Скільки місяців вони її писали! Вона не виконана на значний відсоток. Це свідчення того, що суспільство не розуміє важливості домовленостей, а депутати не розуміють відповідальності", - наголосив журналіст.

При цьому певний прогрес все ж є, додав Кіпіані.

"Часом це два кроки вперед і крок назад, як це сталося з обранням кримінальника Януковича на найвищу посаду. Країна логічно після цього опинилася в глибокому політичному і моральному безвиходді. І тільки через таку страшну кризу, війну, через вбивства людей ми вирулили на попередню дорогу. По якій так само йдемо не дуже швидко. Але – йдемо", - констатував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійку в Раді зобразив український бренд

Українці обрали Верховну Раду восьмого скликання на позачергових виборах 26 жовтня 2014-го. До парламенту пройшли: "Народний фронт", "Блок Петра Порошенка", "Самопоміч", "Опозицій­ний блок", Радикальна партія Олега Ляшка і "Батьківщина". У Раді працюють 423 депутати. 225 обрані за списками партій і 198 — в одномандатних округах.

Свої повноваження парламент має припинити 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Журналіст про "граблі" в українській політиці: "Люди не можуть вибрати кращих за себе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути