Ексклюзиви
вівторок, 22 січня 2019 10:57

Золотоверхий Київ давно став новим Єрусалимом - Порошенко
5

Фото: prm.ua

Україна є унітарною державою і не буде ніяких федерацій. Про це заявив президент Петро Порошенко на Софійській площі під час святкувань Дня Соборності України.

"Україна є унітарна держава з одною державною мовою. Так записано в українській Конституції. І жодних федерацій, і ніяких спеціальних статусів. Єдина, незалежна, соборна Україна", - сказав Порошенко. В цей час люди на площі вигукували: "Браво" і аплодували.

"А ще ми знаємо, яким має бути фундамент нашого дому. У нього є ще одна незамінна опора. Основа нашої духовної незалежності. Не можемо йти обраним нами шляхом, якщо українська православна громада розділена. Маємо позбавити ворога такого інструменту", - продовжив Порошенко.

Княгиня Ольга, князі Володимир Великий, Ярослав Мудрий і Володимир Мономах - це є київські, українські, а не московські-російські володарі

"Княгиня Ольга, князі Володимир Великий, Ярослав Мудрий і Володимир Мономах - це є київські, українські, а не московські-російські володарі. Рівноапостольний Володимир охрестив народ у Києві, де тисячоліттями все стоїть на своєму місті. І фундаменти Десятинної церкви і Свята Софія, Храм Спаса на Берестові і Києво-Печерська лавра. Золотоверхий Київ у нашій традиції давно став новим Єрусалимом. Так називав наш Київ митрополит Володимир Сабодан, заповідаючи своєму наступникові об'єднатися з усіма православними України в єдину помісну церкву", - сказав президент.

Порошенко заявив, що днями підпише закон, який визначає механізм зміни релігійними громадами підлеглості.

Також він згадав про вибори.

"Перебуваємо напередодні важливого народного волевиявлення. Знаємо про безпрецедентний масштаб підготовки Кремля до втручання у вибори. Але немає сумніву у мудрості нашого народу, його єдності", - сказав Порошенко.

"Наш шлях - це дорога до Євросоюзу і НАТО", - додав він.

Українці відчують плоди реформ за 1-3 роки, також заявив глава держави.

Інфляція знизилася до 9,8%. Вона ще досить висока, але це найнижчий показник за 5 років. Золотовалютні резерви зросли майже до $21 млрд. Це - п'ятирічний максимум.

На черзі - прихід в Україну потужних інвестицій, прискорення темпів розвитку нашої економіки. Про це вже завтра говоритиму в Давосі на зустрічі з керівниками держав і великих світових компаній", - сказав Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші герої Небесної сотні: минуло 5 років від дня загибелі Нігояна та Жизневського

Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки проголосили 22 січня 1919-го на Софійському майдані в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Золотоверхий Київ давно став новим Єрусалимом - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути