Ексклюзиви
понеділок, 16 вересня 2019 19:24

Зняттям депутатської недоторканності забили останній цвях в домовину українського парламентаризму - Терен

Автор: Тарас Подолян
  Депутатську недоторканність зняли. щоб сподобатися натовпу - вважає Віктор Терен
Депутатську недоторканність зняли. щоб сподобатися натовпу - вважає Віктор Терен

Зняття депутатської недоторканності призведе до політичних переслідувань - переконаний колишній народний депутат Віктор Терен. Причому постраждають невинні - переконаний він, оскільки в олігархів завжди буде змога внести заставу. Про це Віктор Терен сказав в інтерв'ю журналу "Країна".

- Зняття депутатської недоторканності веде до того, що будь-якого політика, особливо в країні з тоталітарною спадковістю, можна кинути в тюрму. Богатирьову затримали. Вона сидить, сміється. Але на другий день вніс Новінський заставу, 6 мільйонів, і її випустили. А якщо вкинуть у тюрму таку людину, як Андрій Шкіль, в якого немає грошей?

Влада хоче сподобатися людям. Мовляв, тепер всі ми рівні перед законом. Пардон. Ви хочете сказати, що демократії європейських країн і США менш міцні? Чому там скрізь існує в тій чи іншій мірі по-різному виписана депутатська недоторканність? А тому, щоб депутат мав змогу говорити про те, що він насправді думає. Якщо він бандит – знімай з нього недоторканність. З Лазаренка ж знімали. Але людям подобається, щоб недоторканність зняли з усіх. Владою керує ідея подобатися натовпу. "Нас більшість – значить, правильно". Це пролетарський принцип – всіх садить: "Ми їх зробимо, ми їх посадимо, ми будемо їх бити, ми зруйнуємо все, що було досі". Це пролетарське гасло діє і сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відчували себе повними ідіотами, але робили це: чому депутати зняли недоторканність

Депутатська недоторканність має бути. Знищення недоторканності стає чи не останнім цвяхом в домовину українського парламентаризму.

Інтерв'ю з Віктором Тереном читайте в журналі "Країна".

"На скасування депутатської недоторканності був серйозний запит суспільства. Його не один десяток років створювали самі депутати. Обіцяли скасувати і не виконували, — говорить політолог Олег Саакян, 24 роки. — Недоторканність не є ні однозначним злом, ні позитивом. З одного боку, вона була невід'ємною частиною мандата. Приваблювала нечистих на руку людей іти в депутати, щоб захистити активи й убезпечити себе від кримінальних справ. Із другого, допомагала опозиційним нардепам уникнути тиску влади".

Зараз ви читаєте новину «Зняттям депутатської недоторканності забили останній цвях в домовину українського парламентаризму - Терен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути