Ексклюзиви
вівторок, 22 жовтня 2019 15:28

Зміни на ринку електроенергії покликані знизити тарифи для підприємств Коломойського - Financial Times

Зміни на ринку електроенергії покликані знизити тарифи для підприємств Коломойського - Financial Times
В Україні існує велика небезпека лобіювання корисливих інтересів окремих олігархів - ЗМІ

За даними західних чиновників, законодавчі ініціативи в електроенергетиці спрямовані на зниження вартості електроенергії для феросплавних заводів олігарха Ігоря Коломойського.

Про це пише впливове британське видання The Financial Times в редакційній статті "Вирветься Зеленський з лап олігархів?"

За словами одного західного чиновника, в результаті запланованої реформи ринку електроенергії Коломойський, який володіє феросплавними заводами, може отримати можливість платити за електроенергію менше, ніж ціни, які йому сьогодні виставляють олігархи-конкуренти. "Коломойський хоче сидіти над усіма і за лаштунками смикати за ниточки, - говорить чиновник. - Те, що вони роблять, дуже розумно", - пише автор публікації.

Журналіст підкреслює надзвичайно високий темп законодавчих ініціатив нової влади.

"За останні кілька тижнів Верховна Рада України прийняла десятки законопроектів, спрямованих на модернізацію економіки і модернізацію держави, іноді практично без обговорення і розгляду. Вводяться нові правила концесії морських портів та інфраструктури, видобутку ресурсів, захисту прав споживачів, регулювання цінних паперів, розукрупнення державної газової компанії і перехід на цифрові технології в митному оформленні та інших послуг", - перераховує він.

На думку автора, в Україні існує велика небезпека лобіювання корисливих інтересів окремих олігархів.

"Прагнення уряду реформувати економіку і судову систему також дає можливості тим, хто переслідує корисливі інтереси, в тому числі, олігархам, впливати всіма можливими способами, включаючи використання лояльних до них депутатів для розробки або зміни законів", - зазначає видання.

Нагадаємо, 18 вересня Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії", в який голова парламентського енергетичного комітету Андрій Герус з порушенням регламенту пролобіював правку, щоб дозволити закуповувати українським споживачам електроенергію з РФ і Білорусі за двосторонніми договорами.

1 жовтня було здійснено перше постачання електроенергії з Росії в режимі імпорту. Поставка проведена рівним графіком потужністю 100 МВт. За даними джерела на ринку, імпорт здійснений компанією "Юнайтед Енерджі".

Зараз ви читаєте новину «Зміни на ринку електроенергії покликані знизити тарифи для підприємств Коломойського - Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути