вівторок, 28 січня 2020 10:32

ЗМІ розповіли про чоловіка Венедіктової, який впливає на ДБР

ЗМІ розповіли про чоловіка Венедіктової, який впливає на ДБР
Ірина Венедіктова очолює ДБР із кінця грудня минулого року. Фото: УНІАН

Чоловік виконувача обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової впливає на роботу відомства.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на "Українська правда"

"Після звільнення скандального керівника ДБР Романа Труби його місце посіла депутатка від "Слуги народу" Ірина Венедіктова. Її чоловік Денис Колесник є працівником департаменту кіберполіції Нацполіції.

За словами співрозмовників, Колесник має неабиякий вплив на роботу ДБР: Венедіктова бере свого чоловіка на важливі зустрічі, з'являвся він і в будівлі Державного бюро розслідувань", - пишуть активісти-антикорупціонери.

Працівник ДБР розповів, що Колесник навіть впливає на кадрову політику відомства. Так, завдяки йому було призначено на посаду радника Венедіктової Руслана Бірюкова, який тривалий час працював у Національній поліції та входив до складу конкурсної комісії у ДБР 2018 року, повідомляє ЗМІ.

"Він її часто супроводжує і на зустрічах має вигляд упевненіший за фактичного керівника ДБР, – розповідає один із керівників правоохоронних органів. – Навіть проводить співбесіди з потенційними працівниками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Призначення ексадвоката Януковича в ДБР: у монобільшості відреагували

За даними ЦПК, у бюро працюють люди міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

"Нікуди з ДБР не поділися ексзаступники Труби, лояльні до Авакова, Ольга Варченко та Олександр Буряк – після зміни керівництва вони очолили департаменти. Останній, наприклад, представляв у бюро квоту "Народного фронту" і, відповідно, Авакова.

ДБР на сьогодні важливий орган впливу – саме він розслідує всі злочини топчиновників та працівників правоохоронних органів, поліції і прокурорів. Тобто зараз до міністра МВС лояльна частина керівництва відомства, яке в тому числі має розслідувати дії міністерства.

Єдине, що залишається поза контролем ДБР, – корупція топчиновників. Це підслідність Національного антикорупційного бюро, з яким у Авакова складні стосунки.

Утім, міністр знайшов виходи і на розслідування топкорупції. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький неодноразово передавав справи, підслідні НАБУ, до поліції, яка їх радо приймала", - йдеться у публікації.

Президент Володимир Зеленський призначив Ірину Венедіктову тимчасовим виконувачем обов'язків директора Державного бюро розслідувань торік у грудні.

Зараз ви читаєте новину «ЗМІ розповіли про чоловіка Венедіктової, який впливає на ДБР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути